maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vuosi kirjoittelua takana

Tänään on tasan vuosi ensimmäisestä blogitekstistä. Muutama päivä sitten katselin vanhoja tekstejä ja muistelin vuoden takaista aikaa. Missä oltiin silloin, ja missä nyt? Onko blogista ollut hyötyä omassa treenaamisessa?

Vuosi sitten oli yksi nuori ja kokematon koira, jonka kanssa oli kiva puuhailla kaikkea, mutta ei hajuakaan siitä, mitä on tehty oikein ja mitä väärin. Nyt on kaksi nuorta ja kokematonta flattia, jotka tuntuvat olevan monessa asiassa toistensa vastakohtia. Tuntuu siis siltä, että ensimmäisestä ei ole oppinut mitään hyödyllistä, jota voisi käyttää nuoremman koulutuksessa. Merlinin kanssa on tämän vuoden aikana oppinut monia juttuja, mitä olisi kannattanut tehdä toisin. Toki myös joissain asioissa on myös onnistuttu. Gwendan kanssa ei olla vielä siinä pisteessä, mutta ehkä vuoden päästä voi jälkiviisastella. Molemmat ovat niin alkuvaiheessa kilpailu/koeuraansa, ja ohjaajakin on vielä ihan noviisi, että jatkossa tajuaa vielä monta asiaa, jotka on tehnyt väärin tai huolimattomasti. Mutta sitten vaan korjailemaan :)

Vaikka muutama sanoi, että on hullua ottaa näin lyhyen ajan sisään kaksi koiraa, en kadu hetkeäkään. Nimenomaan siinä arjessa on hienoa, kun on pieni lauma. Niillä on ne omat, koiramaiset juttunsa, ja jokaisella lenkillä koirat liikuttavat toisiaan leikin merkeissä. Ja hyvin erilaiset koirat harrastuksissa tekevät hommasta mielenkiintoisempaa. Toki yhden koiran kanssa ehtisi treenailemaan vähän enemmän ja useampaa lajiakin, mutta eipä se menestys tässä vaiheessa tunnu niin tärkeältä. Kunhan koirilla ja omistajalla on jotain puuhaa.

Blogin pitäminen on tuonut ainakin jonkinlaista suunnitelmallisuutta hommaan. Jo se, kun treenin kirjoittaa ylös, pistää vielä kerran ajattelemaan, mitä tuli tehtyä, menikö hyvin ja mitä pitäsi tehdä seuraavaksi. Nomehommat ja agility ovat vakiintuneet lajeiksi. Muita lajeja ei tässä vaiheessa ohjelmaan mahdu. Agility on saanut yllättävänkin vahvan aseman treenaamisessa, eli jonkinlainen agilitykärpänen on alkukauhistuksen jälkeen purrut. Nyt kesällä Merlinin olisi tarkoitus startata molemmissa lajeissa. Gwendalle olen suunnitellut lähinnä ohjuksen lisäksi taippareita ja mahdollisesti junnumestaruutta (epävirallinen nome-koe). Eli viime syksyn kunnianhimoiset suunnitelmat alo-starteista saa jäädä, ei meillä mikään kiire ole. Välillä olen jopa pohtinut teini-Merlinin nome-starttien siirtämistä ensi vuoteen.

Koekautta odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti