tiistai 23. huhtikuuta 2013

Markkeeraussulkeiset

Olin viikonloppuna töissä Tammelan WT-kokeessa, jossa erityisesti pisti silmään huonot markkeeraukset. Tästä syttyi taas se kipinä omaan treeniin, eli markkeerauksia pitää tehdä.  Gwendallakin on alle 2 viikon kuluttua Ohjus, joten hommasta olisi hyvä olla jokin haisu.

Treenasimme Daisyn kanssa, mutta markkeeraustreeni tehtiin nyt koira kerrallaan.

Merlin
- Alkuun malttia. Ensin yksin perusasennossa, damien lentäessä joka puolella. Välillä takamus nousi maasta, mutta paikallaan pysyi. Seuraamista yms. damien keskellä. Seuraavaksi Daisyn kanssa sama juttu. Seuraaminen oli huonoa, mutta damille (tai Daisyn luo) ei karannut. Ihan onnistunut setti siis.

- Kakkosmarkkeeraukset x 4. Heittäjä pysyi samassa paikassa, ensimmäinen heitto niitylle/nurmikentälle ojan yli, toinen ojan tälle puolelle heinikkoon. Kerta kerralta kasvatin itse hiukan etäisyyttä. Koira haki aina ensiksi jälkimmäisen heiton (ojan tältä puolen) suoraviivaisesti. Ojan toisella puolella ollut dami taas oli kinkkisempi.
1. Ensimmäinen ylös suoraviivaisesti, oli lähdössä toisen damin suuntaan, mutta lähti palauttamaan pillityksestä. Toinen ylös ihan ok.
2. Ei havainnut ojan yli mennyttä heittoa. Nosti jälkimmäisen hyvin. Lähetin toiseen, mutta koiralla ei tosiaan ollut mitään hajua pudotuspaikasta, oli menossa siihen samaan kohtaan, josta nosti ensimmäisen damin. Kutsuin luokse ja ohjasin damille. Kuunteli ihan ok pilliä ja muutamalla käskyllä sain damille.
3. Karkasi muutaman metrin ensimmäisen heiton jälkeen. Tämä sekoitti hiukan päätä, eli muisti huonosti sen ensimmäisen pudotuspaikan. Heinikossa oleva dami nousi taas suoraviivaisesti, ojan toisella puolella olevaa haki jonkun aikaa.
4. Nyt oli pisin etäisyys. Taisi mennä ihan ok.
Näissä ei tosiaan ollut suurta intoa lähteä vaihtamaan. Damit olivat sen verran erillään ja oja välissä.

-Tauon jälkeen ykkösmarkkeeraus + ohjaus -harjoitus. Markkeeraus tuli taas heinikkoon, kiintopisteitä periaatteessa kyllä oli, joten ei mikään ihan mahdoton. Nyt mikään markkeeraussuoritus ei ollut ihan  täydellinen, vaan kaikissa meni pari-kolme metriä sivuun ja joutu hieman pyörimään alueella. Tässä joutui muutoinkin ihan liian monta kertaa korjaamaan perusasentoa, kun koira oli edistämässä.

Ohjausdameja oli 4, olivat ikään kuin kellotaulussa niin, että markkeerausheitto oli ko 12, ohjausdamit klo 9, 6 ja 3 (tässä 2 damia).

1. Ensin heitto, sitten ohjaus klo 6 suuntaan. Ai että oli hankalaa saada nokkaa sinne oikeaan suuntaa, kun Merlinin mielestä mikä vaan muista suunnista olisi ollut parempi. Lopulta kuono oikeaan suuntaan ja dami ylös. Sitten markkeerausdami ylös.

2. Ensin heitto, sitten klo 3 lähempänä olevalle damille ohjaus. Sitten markkeerausdami ylös.

3. Koska markkeerauksissa oli parantamisen varaa, tein 2 viimeistä niin, että sai ensin noutaa markkeerauksen, sitten ohjaukseen. Edelleenkään markkeeraus ei ollut aivan täydellinnen. Ohjaukseen lähti taas hyvin, haki klo 3:n kauempana olevan damin.

4. Nyt siirryin itse sinne klo 3 suuntaan, jotta tuli pidempi markkeerausmatka ja ohjausmatka klo 9:ssä olevalle damille. Markkeeraus samaa tasoa, kuin aiemmatkin. Ohjaus oikein hyvä.

Gwenda
- Alkuun malttijuttuja, eli damien viskomista paikallaan istuen ja seuratessa. Hyvin malttoi, seuratessa kuono kävi välillä likaa maassa, mutta ihan ok oli. Tänään kaikki luovutukset olivat oikein hyviä. Vauhtia riitti molempiin suuntiin.

- 4 kpl ykkösmarkeerauksia heinikkoon. Ensimmäisen markkeerasi hyvin, mutta dami meni syvään vesilammikkoon, joten ei saanut hyvää vainua ja joutui hiukan hakemaan. Tämä ehkä näkyi muissa markkeerauksissa, jotka eivät olleet kovin tarkkoja. Palautukset ja luovutukset olivat hyviä.

- Tauon jälkeen valettiin itseluottamusta pikkuisen markkeerauskykyyn lyhentämällä matkaa ja damit tippuivat tasaisemmalle nurtsille. Välissä oli kuitenkin oja. Pidensin joka välissä jonkun verran matkaa.

1. Suoraviivaisesti damille. Tällä damilla taisi jäädä ihmetelemään "mörköä", mikä oli tolpassa oleva takki. Palauttaessa alkoi epäilemään tolpan päällä olevaa takkia ja kiersi koko ojan.

2. Suoraviivaisesti damille ja takaisin. Mörkö ei enää häirinnyt.

3. Vein muistidamin ensin vastakkaiseen suuntaan. Markkeerauksen jälkeen käänsin ohjaukseen. Koira kääntyi hyvin, mutta ihan vieno vinkaisu tuli (joko stressasi sitä, että tässä on nyt useampia dameja ja oli epävarma siitä mitä halutaan tai sitten vaan ei tykännyt kääntyä pois markkeerauksesta). Oikein hyvä linja ja suoraviivaisesti myös markkeeraukseen ja takaisin.

4. Sama juttu, kuin edellisessä, pidensin vain hiukan etäisyyksiä. Todella hyvin taas koko setti.

Eli kokonaisuudessaan hyvä treeni molemmille. Ei ollut liian helppo koirille, mutta kaikessa onnistuivat. Kiitokset taas treeniseuralle :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti