torstai 25. huhtikuuta 2013

Merlinille linjaa+vesijuttuja ja Gwendalle lähihakua+taakse lähetyksiä

Autottomana täytyi tyytyä treenaamaan lähipusikoissa. Ja kauniilla säällä siellä oli muutama muukin, joten etenkin Merlinin kanssa suunnitelmat vähän muuttuivat. Alun perin piti mennä suuntajutuissa eteenpäin pidentäen etäisyyksiä hyväksi havaitussa T-risteyksessä. Teimme sitten syrjemmässä ihan vain suoria linjoja.

Merlin
Jätin alussa tien syrjään heinikkoon 2 damia. Nämä noudettiin viimeisenä.

Kävelin ojan toista puolta jättäen sinne kolmeen eri kohtaan damit. Nyt niin erilleen toisistaan, ettei vaan keksi vaihtaa. Damit olivat 5-10 metriä rannasta. Lähetin aina n 10 metriä rannasta. Jokaiseen näistä haki linjan hiukan oikealta. Varmaan haki vasemmalta puhaltavan tuulen mukaan linjansa.

1. Luovutus ilman tiputteluja ja ravisteluja juuri ja juuri käteen.

2. Tässä oli ensin häiriöheitto vastakkaiseen suuntaan, kääntyi kuitenkin hyvin ojaan päin. Tiputti jalkoihin ja ravisteli. Kielsin (yritin myös olla kiellon ajoituksen kanssa tarkkana). Tein korjauskierroksen niin, että heitin damin keskelle ojaa. Nyt tuli syliin asti.

3. Luovutus taas juuri ja juuri syliin.

Tämä paikka on oikeastaan osoittautunut aika hyväksi noiden vedestä palauttamisen hiomisen kannalta. Rannan jälkeen on jyrkkä nousu, joten koiran ei tee mieli tiputtaa damia heti vedestä päästyään.

4. ja 5. Lopuksi ohjaukset niihin alussa jätetyille dameille. Joko ohjaus tai muisti pelaa tosi hyvin, koska meni hyvin suoraviivaisesti dameille. Hyvät luovutukset.

Gwendalla oli teemana lähihaku ja taakselähetys. Tänään oli sekä hyviä luovutuksia, että sellaisia, missä dami oli vähän turhan löyhässä otteessa liveten sormistani. Välillä menin kyykkyyn vastaanottamaan damin, jolloin Gwenda hyppäsi syliin tarjoamaan sitä.

1. Alkuverryttelynä lähihaun muistelua. Piilotin heinikon syövereihin damin. Koira puskan eteen istumaan ja lähihakupillityksellä dami ylös.

2. Takaviistoon lähetykset. Näiden suhteen iski vasta talvella se ahaa-elämys, että näistä voi olla jotain hyötyä. Tein molemmat suunnat kaksi kertaa. Eli koira istumaan, heitin damin siltä puolelta koiraa takaviistoon, josta halusin sen kääntyvän. Sitten pysäytyskäsky ja taakselähetys. Meni suunnitelmien mukaan.

3. Yksi suora, motivoitu linja.

4. Lähihakua. N 4x4 metrin kokoinen korkea kaislikko maalla. Piilotin sinne 4 damia. Kaksi damia ylös eteenlähetyksellä (+ pysäytyksellä) ja lähihakupillityksellä n. 40-50 metristä. Ei pysähtynyt jälkimmäisellä kunnolla pilliin, joten tein kaksi vikaa niin, että istutin koiran kaislikon eteen, vihelsin pysäytyskäskyn ja lähihakupillityksellä damit ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti