keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Merlinille agit, Gwendalle nomet

Merlinillä ohjattu agility. Odotti rauhassa ja nätisti. Pääsi kerran pyrähtämään radalle. 1-/mölliluokan rata, jossa oli kaikki kontaktit ja kepit (8 keppiä). Kaikki muu meni oikein hyvin, paitsi meni liian vauhdilla kepeille, jolloin ei taidot vielä riittäneet. Korjattiin ja meni hyvin. A- esteen alastuloon ei pysähtynyt. Tehtiin vielä kepit, ensin tuli virhe keskikohdassa, toisella kerralla sujui hyvin.

Gwendan kanssa nometreenit.
-motivoitu linja, hyvin meni.
-pellolla olevan voimalinjan tolpan juuressa/alla olevaan heinikkoon 4 damia piiloon . Eteenlähetys, pysäytys ja lähihakupillitys niin, että lähetyspaikka kiersi. Lähti ilman pillitystä heti damin kanssa palauttamaan vauhdilla. Tosi hyvät kaikki neljä luovutuksineen.
-sokko linja niityllä polkua pitkin. Siinä oli 3 damia, eli törmäsi johonkin. Tein 2 lähetystä peräkkäin, hyvin irtosi.
- motivoitu linja syvän ojan yli, jossa oli pohjalla tilkka vettä. Suoraviivaista menoa.

Tähän kohtaan oli tarkoitus lopettaa... Mitä jos kuitenkin tekisi vesinoudon. Ensin dami 2 metriä rannasta, joutui uimaan mutaman vedon. Meni ok. Sitten vähän pidemmälle. Ei uskaltanut mennä virtaavaan jokeen (taisi se jäihin tippuminenkin painaa mielessä). Mua harmitti jättää dami sinne virtaan (niin gwendaakin). Seurattiin virtaa ja yritin houkutella sen veteen. Ei uskaltanut, kuin pari metriä mennä. Ei hyvä itseluottamuksen kannalta :(

Yritin korjata vielä tilannetta tekemällä muutaman motivoidun linjan maalla. Nämä menivät hyvin, mutta Gwendassa näkyi selkeästi vielä tuo vesiepisodi. Ja kyllä minuakin jäi oma ahneus korpeamaan. Toki muutoin tänään oli erittäin vauhdikasta ja suoraviivaista toimintaa hyvine luovutuksineen. Nyt lupaan, etten treenaa vesinoutoja, ennen kuin Gwenda on täysin sinut veden kanssa.

Edit. Samalla iltalenkillä kirjoittaessani tätä loppuun, Gwenda alkoi polskimaan ihan iloisesti. Koirat löysivät kengän, jota viskelin Merlinille veteen. Johan tuo pikkuinenkin oli jo 10 metriä rannasta sitä noutamassa. Toki oli helpompi ranta. Mutta varsinaista treeniä en tosiaan Gwendalle vielä näin kylmiin vesiin tee. Merlin sen sijaan näyttää olevan valmis vesijuttuihin.

3 kommenttia:

  1. Mekin tehtiin just tällä viikolla ohjaus-/linjatreeniä sähkötolppia apuna käyttäen (en oo ehtinyt vielä kirjoittaa, kun koostan tän viikon omat treenit sitten yhteen). Joo välillä sitä ei voi kuin kirota ittensä kun ahnehtii, tuttu tunne :). Meillä turhautumista viimeksi omissa treeneissä aiheutti eräs oja, jonne E päätti pesiytyä lutaaman kesken linjan (jotain erittäin mielenkiintoista siellä oli), hemmetti kaikki pillitykset ym. tietty tein (miksen prkl vain mennyt heti hakemaan), eikä vain tule pois. Lopulta menin kaivamaan koiran sieltä ja tuntui kyllä, että kaikki viime aikojen luoksetulo- ja pillikuuliaisuustreenit valui hukkaan... grrr!

    VastaaPoista
  2. Paitsi että kävimpä kuitenkin lisäämässä senkin treenin omanaan...

    VastaaPoista
  3. :) Sisarukset tsemppaavat toisiaan treeneissä. Ja huomenna näemme jäljen teon merkeissä!

    VastaaPoista