maanantai 29. huhtikuuta 2013

Merlinille oikeaa + vasenta, Gwendalle sokkoa linjaa

Näin ennen vappuaattoa on hyvä pitää oikein tehotreenit, niin huomenna voivat koirat löhötä sohvalla. Merlinillä oikein mainiot nometreenit, Gwendalla myös.

Merlin: Tänään teemana oikea ja vasen sokkona. Me ei olla edes tehty näitä sokkona, paitsi silloin, kun on joutunut korjaamaan suuntaa muussa tilanteessa. Ja nämähän meni lähes ongelmitta!

Ensimmäisenä vasen. Olin vienyt damit valmiiksi.
1. Koira istumaan. Pysäytyspillitys ja ohjaus vasemmalle . Etäisyys minusta koiraan ja koirasta damiin n 20 metriä. Ei ongelmaa.
2. Toinen eri kohdassa samalla kaavalla, etäisyys hiukan pidempi. Hyvin meni.
3. Eteenlähetys (välissä pieni oja), pysäytys ja ohjaus vasemmalle. No problem.
4. Paikaltaan taas oikealle lähetys. Nyt tuli liikaa minua kohti ja meni damin ohi. Pysäytin ja ohjasin oikealle, ja meni damille.
Ennen autoon tauolle menoa tein vielä vähän pidemmän motivoidun linjan ojan yli. Taas hyvää työtä.

Sitten oikealle samalla kaavalla.
1. Nyt veti taas liikaa minua kohti ja damin ohitse, joten jouduin pysäyttämään ja ohjaamaan vasemmalle. Perille meni.
2. Eteenlähetys ojan yli, pysäytys ja ohjaus oikealle. Hyvää työtä.
3. Sama juttu toisessa kohdassa, välissä ei ollut ojaa. Ensin veti linjan pikkasen väärään suuntaan ja olisi ollut sen verran hankala ohjata siitä damille, että tein uuden lähetyksen. Nyt meni moitteetta.
4. Paikaltaan ohjaus oikealle. Jälleen kerran hyvää työtä.

Gwenda: Varsinaisena vaikeampana asiana sokot linjat. Tein pellolla vastatuuleen niin, että etäisyyttä oli 30-40 m. Pellon laidassa oli 3 damia rinnakkain, jotta törmäisi varmasti johonkin. Vastatuulen ansiosta taisi saada vainun dameista jo lähetyspaikalle, joten ei tätä ihan sokkona voi pitää. Seuraavaksi sitten sama myötätuuleen ;)

Lähetin sitten kaikille kolmelle, koska sujui mukavasti. Varsinkin viimeinen meni hyvin suoraviivaisesti. Ei vaihdellut, vaikka mahdollisesti huomasi läheisyydessä olevan muitakin dameja.

Lopuksi tein motivoituja linjoja. Olen kuullut useammaltakin varoituksia siitä, että jos tekee liikaa sokkoja ohjauksia, niin suoraviivaisuus voi kärsiä ja koira voi tulla epävarmemmaksi. En osaa oikein arvioida omien koirien kohdalla, kuinka paljon nyt sitten kannattaisi tehdä motivoituna ja kuinka paljon sokkona. Ja toki käytän myös muistipaikkoja, jotka ovat jossain siinä välimaastossa. Tämäkin on varmaan niitä asioita, jotka pitää oppia kantapään kautta. Parin vuoden kuluttua osaan osoittaa sormella ne virheet, jota nyt tässä ehkä teen..?

1. Ojan yli motovoituna, n 40 m. Hyvin meni.
2. Tauon jälkeen vielä 2 linjaa. Toisen ojan yli motivoituna, n 50 m. hyvin meni.
3. Pellon reunaa pitkin n 60-70 m. No problem. Luovutuksineen päivineen oli taas hyvät treenin Gwendalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti