sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Nomejuttuja Mäntsälässä

Treenasimme eilen Ebban kanssa. Merlin sai pidemmän paritreenin, Gwendakin pääsi hetken treenaamaan siskonsa kanssa. Ebban lähdettyä molemmat koirat tekivät vielä vähän omaa treeniä. Uusi paikka ja tehokas treeni mukavassa seurassa:)

Merlinin kanssa alkuun malttitreeniä. Ja taas sain ihmetellä, mitä toisen koiran läsnäolo saa aikaan. Paikallaolo on vaikeaa, damit vetää puoleensa kuin mikä. Nyt oli myös vinkumista, ei mitään kovin pahaa kuitenkaan. Alkuun seuraamista damien ohi. Tein hihnassa pariin otteeseen, koira oli niin kovasti damin perään, etten tehnyt lainkaan vapaana. Hihnassakin kurotteli damille ajoittain. Loppuun vielä vähän damien heittelyä ohjaajien hakiessa itse damit. Tässä oli taas näitä paikallapysymispaikeuksia Merlinin lähtiessä herkästi perääni. Damien lentäessä ei kuitenkaan ongelmia pysyä paikallaan.

Hakuruutu, jossa oli 12 damia. Merlin haki 8 ja Ebba 4. Variksen siivillä koristeltu yksilö herätti kummastusta ja tiputti sen eteeni. Muutoinkin oli tuota damien sylkemistä muutamalla damilla. Ihan kivalla vauhdilla teki hakua, vaikka lumihanki oli paikoitellen vielä raskas, 2 viimeistä sai hakea.

Pienen tauon jälkeen Merlin teki vielä sokkoa linjaa, tosin nyt epäilen, että taisi autosta kuitenkin nähdä, missä damit olivat (koska osasi mennä vaihtamaan). Eli tiellä oli molemmilla reunoilla damit vähän piilossa. Tarkoitus pysäytyksellä ja lähihaulla saada ylös. Merlin paineli suoraan damille ilman pysähtymistä, meni vielä vaihtamaan toiseen ja palautti. Sitten vielä sille toiselle.

Tein vielä niin, että samalla tiellä oli lähempänä (40 m) ja kauempana (80 m) damit, taas vähän piilossa. Lähetin ensin kauimmaiselle, tuli ihan ok. Sitten lähempänä olevalle, joka tuli myös ihan hyvin. Nyt yksin treenatessa ei paikallaolossa ollut mitään ongelmia. Palautukset ihan jees.

Gwenda sai alkuun treenata Ebban kanssa. Alkuun piippausta, kun tiellä oli valmiina pari damia peräkkäin ja Ebba. Seuruuta hihnassa damien ohi, ei kovinkaan laadukasta. Sitten eteenlähetys lähemmälle (Ebba ja Petra varmistamassa, ettei vaihda). Pienen empimisen jälkeen lähti palauttamaan. Uusi dami samalle paikalle ja suoraviivaisempi suoritus. Lopuksi vielä se kauimmainen. Joku palautuksista taisi tipahtaa käsistäni.

Vähän malttia, eli luoksetuloa damin ohi ja kahden damin välistä. Ihan ok, mutta vähän vauhditonta. Lähetin toiselle näistä dameista, mutta Gwenda oli meni ohitse, enkä saanut enää ohjattua damille. Petra vielä näytti damia, ja saimme onnistuneen suorituksen.

Loppuun tein yksin Gwendan kanssa hakuruudun. Sai hakea käskyllä 3/5 ja viimeiset haettiin yhdessä ilman käskyä, Gwenda löysi molemmat. Oli parempi vauhti, kuin taipparikurssilla, ja palautukset olivat suoraviivaisia, eli ei ajatellutkaan vaihtelua. Luovutukset hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti