tiistai 16. huhtikuuta 2013

Riistatreeni

Tänään molemmille lyhyt treeni samalla kaavalla riistalla. Mukana fasaani, lokki ja varis.

Gwenda
Ohjaus varikselle: Nosti hyvin, palauttaessa vähän leikitteli sillä. Meni minusta pari metriä sivuun pikkasen heittelemään lintua (ei mitenkään repinyt tms.) Sain lopulta luokse.

Ohjaus lokille: Paremmin meni. Pikkaisen otteen korjailua palutuksessa, mutta leikkimiseksi en enää kutsuisi. Tämä tuli suoraan luokse.

Ohajus fasaanille: Tämä meni jo hyvin, palautti hyvällä otteella minulle.

Välissä pito/luovutusharjoituksia variksella. Ajatuksena minulle, että tehdään ihan samoja juttuja, kuin dameilla. Riista ei siis ole sen kummallisempi juttu. Gwenda siis näyttää pitävn kovin riistasta (aivan eri pulmat, kuin Merlinillö viime keväänä). Olen kuullut kahdenlaisesta lähestymistavasta. Toisessa ei juuri näytetä riistaa ja toisessa taas treenataan riistalla lähes kyllästymiseen asti, jolloin riista ei ole mikään sen kummempi juttu. Ajattelin kokeilla jotain jälkimmäisen tyylistä ja kunnolla palkaten, jolloin palauttaminenkin todella kiinnostaa.

Hakuruutu, jossa kaikki linnut. Laitoin ruutuun niin, ettei helposti mene vaihtamaan parempaan riistaan. Kaikki linnut tulivat nyt nätisti minulle käteen. Variksellakaan ei enää leikitty.

(Kaikki palautukset/luovutukset palkitsin herkkunamilla. Gwendalla kun on ollut pennusta lähtien sellainen ominaisuus, että tykkää omia mieluisia tavaroita. Olen saanut vaihtokaupalla namiin/leluun palautuksia ja luovutuksia koko ajan parempaan suuntaan. Edelleen palkkaan damienkin onnistuneet luovutukset, jotta ne vahvistuisivat. En siis kuuntele niiden kouluttajien sanoja, joiden mielestä namit/palkitseminen ei kuulu nomekoulutkseen alkuunkaan. Yhtään järkevää selitystä en ole vielä kuullut, tuntuu olevan vain jokin periaatekysymys juontaen juurensta joltain ammoisilta ajoilta)

Merlin
Ohjaus varikselle: ei ongelmaa. Luovutus käteen, mutta seisoen. Riistan kanssa työstetään vielä tuota istuen luovutusta.

Ohjaus lokille: Tämäkin nousi oikein nopeasti ja palautus/luovutus kuten variksellakin.

Ohjaus fasaanille: ks yllä, sama homma :)

Välissä myöskin pitoharjoituksia, luovutusharjoituksia ym.

Hakuruutu: Kaikki nousivat heti, kun koira ne löysi. Palautukset, kuten aiemmissakin.

Tein lopussa vielä vesinoudon variksella (oli niin huonokuntoinen, että oli menossa roskiin). Hetken kierteli avantoa, hyppäsi uimaan, nousi vastarannalle, pudotti ja ravisti. Toi sitten osittain maata ja osittain kahlaten matalammasta kohdasta käteen. Vesityöskentelyn treenaamista odotellessa :)

Ei näkynyt enää siis merkkiäkään viime keväisistä riistapulmista. Hieno homma, joten nome-starteista voi vielä haaveilla jo tällä kaudella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti