torstai 18. huhtikuuta 2013

Taipparikurssi 3/4 ja Merlinille linjaa

Gwendalla taipparikurssi. Hakuruudusta koirat hakivat vuorotellen dameja. Gwenda haki 3, ja nyt oli jo vauhtia sekä määrätietoisuutta. Kerran damilla ollessaan tiputti damin ja jäi tuijottamaan kouluttajaa, joka käveli kohti. Pillityksellä nosti damin ja palautti. Yksi luovutus tipahti maahan.

Teimme odotellessa luovutusharjoituksia. Lopuksi markkeeraus variksella. Katseli variksella ensin minuun (katselin itse muualle, en pillittänyt). Nosti sitten ja palautti suoraan syliin. Hyvä, pehmeä ja syvä ote.

Treenin loputtua levittelin vielä vähän koiran huomaamatta dameja metsään ja takaisin tullessa Gwenda nosteli niitä spontaanisti ja toi minulle yksi kerrallaan.

Merlinille jätin 4 damia polulle sokkoja linjoja varten. Tein aika lyhyitä linjoja, n 20-35 m (pitää nyt muistaa alkaa pidentämään näitä). Ensimmäinen n 20 metrissä, puun takana polun sivussa. Puun kohdalle pysäytys ja lähihaulla ylös. Seuraava samalta lähetyspaikalta, mutta n 35 metriin. Koira ei mennyt aivan suoraan, mutta eteni minusta poispäin ja nosti damin. Eli ei kuitenkaan mennyt hauksi. Mutta selkeästi sokkona lähetettäessä ei halua aivan samaa linaa mennä kahta kertaa (kun sieltähän löytyi jo se dami...).

Toisessa paikassa myös damit n 20 ja 35 metrissä polulla. Kauemmalle piti ylittää oja. Ongelmitta molemmat, taas jälkimmäiselle vähän kaarevaa linjaa.

Hakuruutuun 5 damia, joista yksi oli haastavasti ojassa (ihan vedessä). Kaikki muut löytyivät nopeasti, mutta ojassa olevaa etsi pidempään.

Loppuun pidemmät, motivoidut linjat n 40 ja 60 metriin. Damit olivat hieman syrjässä polulta lumeen tallotussa kuopassa. Ajatuksena, että ehdin oikeasti pysäyttää koiran ja pillittää lähihakuun. Pysäytin ensimmäiselle, mutta Merlin oli jatkamassa matkaa (mitäköhän se emäntä vei sinne pidemmälle...). Toisen pysäytyskäskyn kuitenkin uskoi ja nosti lähihaulla damin. Toinen dami ylös moitteetta.

Herra oli hieman hötkyilevä tänään, oli aika herkässä irtoamassa linjalle ennen käskyä ja seuraamiseen sai puuttua jatkuvasti. Tuossa jossain vaiheessa sillä oli sellainen rauhallisempi kausi, mutta viime aikoina on ollut vähän virittyneempi treeneissä. Ja tänään Merlin keksi jostain syystä palauttaa damit sivulle perusasentoon. Kyllä sekin minulle kelpaa, en tiedä, mistä tuollainen on pälkähtänyt päähän (lieneekö ihaillut jonkun toisen koiran palautuksia...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti