lauantai 6. huhtikuuta 2013

Pirkan Damit

Merlinillä oli tänään jännät paikat (tai ohjaajaa taisi enemmän jännittää), kun kisakausi starttasi Pirkan dameilla. Pelkäsin pahinta, mutta Merlin toimi ihan kivasti. Sinäänsä tehtävät eivät minua jännittäneet, vaan yleinen hallinta ja isossa kisassa niihin kaikkiin muihin koiriin reagoiminen. Tehtävät menivät suurin piirtein omalla tasollaan, pieniä kauneusvirheitä, jotka eivät yllättäneet. Itsekin olisi voinut jossain toimia fiksummin, kuten hakuruutuun lähetyksessä. Siirtymissä ja odottelussa poika yllätti rauhallisuudellaan. Istui laukaukset ja heitot hyvin rauhassa. Kulki löysällä hihnalla sivussa, pääosin ei reagoinut muihin koiriin. Etenkin käskyn alla seuraten meni nätisti. Noi luovutukset ovat olleet treeneissä tosi hyviä, mutta nyt oli dami vähän herkässä. Olen vaatinut istumista treenatessa, mutta nyt koira jai herkästi seisomaan. Ja jos odottelin istumista, saattoi pudottaa damin.

Tehtävät/pisteet (arvostelun laitan myöhemmin omaan osioonsa):

Ohjaus: ensimmäisenä tehtävänä lyhyt ohjaus lumeen tamppautunutta uraa pitkin. Siinä oli 2 damia peräkkäin, jotka olivat vähän sivussa ja kuopassa. Alkuun 1 laukaus motivointina. Meni suoraviivaisesti, aloitin lähihakupillityksen ekan damin kohdalla, mutta eteni muutaman metrin sinne kauimmaiselle damille. Palautuksessa ei mennyt istumaan, odotin ja koira tiputti damin. Toiseen taas suoraviivaisesti. Pysäytin ekan damin kohdalle ja lähihakupillityksellä nousi. Palautti käteen, en odottanut, että istuisi.
18/20 pistettä (2 p meni siitä, kun ei ottanut lähihakupillityksellä sitä lähempää ja tuosta tiputuksesta).

Kakkosmarkkeeraus: sama heittäjä ampui ja heitti molemmille puolilleen damit. Ensin jälkimmäiseen, suoraviivaisesti. Meni (perhana) vaihtamaan. Hyvä luovutus istuen. Sitten suoraviivaisesti sinne vaihdetulle damille, hyvä palautus.
Pisteet 17-/20 (vaihtamisesta).

Yhteistyö ekalta rastilta 9/10, välissä ollut seuraamisosio meni hyvin, alussa sain vähän toistaa sivulletulokäskyä.

Haku: 3 min aikaa, metsässä raskaassa hangessa ruutu, jossa oli 5 damia. Peitteinen metsä, koiraa ei nähnyt.  Lähti ihan ok vaudilla hakuun, 1 minuutti per dami kahteen ekaan. Kolmannella lähetyksellä harhautui hakualueen ulkopuolelle, takaisin tullessa aika oli jo lähes lopussa. Ensimmäinen luovutus lipesi sormista, kun odottelin, jospa se istuisi, toinen käteen, mutta seisten.
Pisteet 8/20 ilmeisesti 4 pistettä per dami.

Yhteistyö haussa 8/10. Ei tullut välittömästi kutsusta, kun oli hakualueen ulkopuolella.

Pisteet  59,75-/80. Tuloksia en ole vielä saanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti