sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pupuja ja lintuja

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan piti vetää vain kanin jälki, mutta tälle päivälle kehkeytyikin ihan kunnon riistatreeni isommalla porukalla. Teimme yksi koira kerrallaan, mutta ihmisiä oli paikalla ikään kuin kokeessa.

Gwenda: kanin jälki ilman motivointia. Puolikaaren muotoinen, ehkä vähäsen taipparijälkeä lyhyempi. Alkuun oli ulalla, mutta joko haulla tai osittain jälkeä seuraten eteni kanille. Nosti hyvin, toi minua kohti, mutta olisi mieluummin pitänyt itsellään. Otin siitä parin metrin päästä maasta kanin, kun en houkutellen saanut koiraa aivan luokse. Kanilla oli jonkun verran kokoa, joten kantaminen ei ole näköjään ongelma. Taidan treenata itse jäljestysosiota lähinnä niin, että päässä on kanidami ja saisi sen palautuksen ensin kuntoon.

Hakuruutu (2 varista, korppi, lokki ja fasaani). Ilman motivointia lähti hyvin ruutuun. Teki ihan hyvää hakua, nenä oli käytössä, vauhti kohtalaisen hyvää. Otti jokaisen linnun, johon törmäsi, ei lähtenyt etsimään parempia. Ensimmäisenä tuli fasaani, sitten lokki, sitten korppi (tämän kohdalla mietti jonkin aikaa) ja lähetin vielä yhdelle varikselle. Viimeisessäkin lähetyksessä oli intoa tallella.

Palautuksista osa korppi ja varis taisivat tulla käteen asti suoraan. Fasaanin ja lokin tiputti ensin parin metrin päähän ja toi sitten kutsusta.

Merlin: Kanin jälki motivoituna, pituus n. sata metriä. Meni vauhdilla, otti pupun epäröimättä ja toi vauhdilla minulle käteen asti.

Hakuruudussa samat riistat kuin yllä, vähän isompi ruutu, mutta edelleen aika helppo. Yksi oja oli välissä kauimmaisille riistoille. Toi vauhdikkaasti kaikki muut (ja epäröimättä nosti). Viimeinen varis tuotti vaikeuksia, kun lähetin väärään suuntaan (muistimme väärin, kumman variksen oli ottanut). Lopulta pienellä avustuksella löytyi. Ensimmäinen lintu taisi tippua jalkoihin, muut tulivat käteen. En vaatinut istumisia luovutuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti