lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kolmiodraamaa ja paritreeniä

Treenit uudessa paikassa (jossa oli paljon kivoja hajuja, mm. peurojen jäljiltä). Gwenda treenaili veljensä Winstonin, sekä tutun treenikaverin, Svanten kanssa. Merlin taas treenasi Alvan kanssa.

Pidin Gwendaa paljon ilman hihnaa. Seuraaminen oli vähän huonoa, koska hajut maassa kiinnostivat kovasti. Pysyi paikallaan kuin nakutettu, myös kaverien noutaessa markkeerauksia. Palautukset olivat tänään ajoittain hitaita ja mutkittelevia, löysi jotain tosi hyvää syötävää matkalla..

- Alkuun seuraamista, malttia, paikallapysymistä.

- Markkeeraus x 3. Melko lyhyt matka niityllä, kiintopisteitä oli. Tänään markkeerasi jo paremmin, kuin viime treenissä. Viimeinen heitto tuli vähän haastavampaan kohtaan. Markkeerasi ensin lyhyeksi, mutta eteni järjestelmällisesti oikeaa linjaa ja nosti. Yhdessä palautuksessa meni syömään jotain, toisessa oli menossa, mutta heittäjän ärähtäessä muutti mielensä. Kolmaskin oli jotenkin kaarteleva. Kaikki luovutukset huonoja, tipahteli eteen. Typyllä oli ajatus jossain ihan muualla.

- Hakuruutu. Vein itse 11 damia. Winston haki kaksi, sitten Gwenda perään 3. Nyt oli suht hyvää työtä, ei vaihdellut ja luovutukset ihan ok eteen istuen. Vauhtiakin jo löytyi.

Merlin oli tuttuun tapaan kaikki aistit avoinna, valmiina lähtemään heti just nyt ihan vaan johonkin suuntaan. Mutta oli tässä taas jotain merkkejä edistymisestä. Oli hiljaa (paitsi hetken, kun oli sidottuna puuhun).

-Seuraamista, paikallaoloa, maassa välillä häiriödameja. Tein seuraamisen lähinnä vapaana, se oli todella huonoa, koiran nenä kävi maassa ja Merlin oli paljon 1-2 metriä edessä/sivulla. Hyvää oli kuitenkin se, ettei kertaakaan karannut näissä damille tai Alvan luokse. Pysyi ok lyhyet paikallaolot (taannoin oli tässä enemmän vaikeuksia).

-Aivan hetken oli myös vapaana sivulla, kun Alva teki omaa noutoaan, katsoi suht rauhassa, kun Alva juoksenteli maastossa. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun Alva palautti damia, Merlin karkasi, mutta kääntyi ja palasi luokse.

-Yksi motivoitu ohjaus. Takaviistossa oli myös muita, äskettäin heitettyjä dameja. Meni suoraviivaisesti ja palautti/luovutti hyvin. Taas luovutuksen jälkeisessä seuraamisessa näkyi se pieni stressi.

-Markkeeraukset x 3. Niitylle, jossa oli kaksi pajupuskaa maamerkkeinä. Kasvatimme kerta kerralla etäisyyttä. Hyvät markkeeraukset, vauhtia oli molempiin suutiin ja palautukset/luovutukset hyviä. Kerran meinasi karata, mutta palasi sivulle kiellolla.

- Hakuruutu ilman motivointia. 8 damia, jotka Merlin ja Alva hakivat vuorotellen, aina 2 damia peräkkäin. Merlin aloitti. Ruudun ja lähetyspaikan välillä oli pusikkoa, oja ja polku. Meni hyvin ruutuun. Damit löytyivät ihan ok, mutta oli sen verran täpinöissään, että oli menossa vaihtelemaan. Tietääkseni ei kuitenkaan vaihtanut, vaan uskoi painokkaampia käskyjä. Jossain vaiheessa keksi kiertää ojan sekä meno, että tulosuunnassa. Vaihtia oli. Yksi dami sylkäistiin eteen ja sen mukana kasa heinää..

Kerran oli lähdössä Alvan perään (en ehtinyt kytkeä koiraa). Alva pysähtyi ja Merlin palasi luokse. Muutoin istui nätisti (hihnassa) vieressä, ei temponut perään, kuten vielä talvella. Poika on aika hellyyttävä, kun siitä näkee, kuinka se haluaisi mennä perään, mutta sitten katsoo minua kysyvästi ja vaihtelee hiukan painoa etujalkojen välillä. Kyllä se maltti pikkuhiljaa alkaa iskostumaan tämän päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti