tiistai 2. huhtikuuta 2013

Helmi- ja maaliskuun yhteenvedot


Yhteenvetoa parilta edelliseltä kuulta. Tuntui, että kiireen ja laiskuuden vuoksi treeniä olisi ollut vähän, mutta aika samoille numeroille päästiin, kuin tammikuussakin.

Merlinillä helmikuussa 10 nometreeniä (7 pari/ryhmätreeniä) ja 6 agitreeniä (3 ohjattua). Maaliskuussa 9 nometreeniä (5 pari/ryhmätreeniä) ja 6 agitreeniä (5 ohjattua).

Nome: Helmikuussa ryhmätreenit lähtivät kunnolla käyntiin. Merlin ei kuitenkaan vielä ollut valmis isommissa ryhmissä treenaamiseen stressitason ollessa liia korkealla. Sinänsä toimintakyky on ok, mutta odottelun aikana stressaa. Maaliskuussa aloimme painottamaan paritreenejä, jossa koko ajan mennään parempaan suuntaan. Riistaa kerran näytetty (varis ja lokki), joiden kanssa ei ongelmaa. Lähinnä ohjaus- ja markkeeraustreeniä. Kakkosmarkkeerauksia ja ohjauksen+markkeerauksen yhdistelmää.

Markkeeraukset hyviä. Ohjaukseen irronnut hyvin, joku sokkokin ohjaus tehty ilman ongelmia. Vähän keksinyt damien vaihtamisjuttuja, ei hyvä.

Agility: Agilityssä ei suuria harppauksia ole tapahtunut. Ohjatuissa treeneissä useimmiten kuitenkin lopussa saatu positiivista kommenttia kehityksestä. Keinussa menty eteenpäin. Kepeissä jumitetaan. Tosin maaliskuussa olikin vain yksi omatoiminen treeni, joten siinäpä ehkä syy... Epiksiin/mölleihin piti mennä, jäi menemättä.

Gwendalla helmikuussa 10 nometreeniä (6 pari/ryhmätreeniä) ja 9 agitreeniä (6 ohjattua). Maaliskuussa 9 nometreeniä (5 pari/ryhmätreeniä) ja 6 agitreeniä (5 ohjattua). Gwenda kävi myös tasotestissä taipparikurssia varten, joka suuresta häiriösta huolimatta meni ihan ok.

Nome: Gwendan kanssa ollaan menty hurjasti eteenpäin. Vielä tammikuussakin tuntui, että jumitetaan ihan siinä aivan peruskaurassa (maltti, perusnouto, pito/luovutusasiat, vaihtamattomuus), niin nyt homma on mennyt jo mielenkiintoisemmaksi, kun sitä voi kutsua ihan nome-treeniksi.

Tässä vaiheessa tuntuu, että tälle typylle nimenomaan paritreenit (+ avustajan kanssa treenit) ovat tehneet hyvää, koska silloin Gwenda on mennyt enemmän kieli keskellä suuta ja ollut paremmin kuulolla. Näissä treeneissä se kokonaisuus, että otetaan dami suuhun ja lähdetään heti palauttamaan (eikä haahuilla, ei etsitä mielenkiintoisempia dameja) on alkanut hahmottumaan Gwendalle. Eikä ole edes juuri tarvittu kieltoja, jo toisen läsnäolo saa pienen muutoksen koiraan.

Gwenda kovasti haluaa tehdä, mitä minä pyydän. Liian haastavia juttuja alkaa stressaamaan ja saattaa vinkua. Pieni kellotaulu 4 damilla 10 metrin etäisyyksillä on ok. Mutta kun mennään pidempiin etäisyyksiin, niin damien välillä pitää olla reilusti yli 90 asteen kulma, mieluummin lähes 180 astetta. Muutoin alkaa lähetysvaiheessa stressaamaan, kun ei tiedä, mitä haluan. Eli vaikeutta hyvin hitaasti liää, jotta itseluottamus ja vauhti säilyvät. Luovutus on alkanut myös iskostumaan pikkuhiljaa pikkuisen päähän :) Työmotivaatiokin on ollut kohdallaan, vaikka edelleenkin olen yrittänyt tehdä vähän noutoja/treeni, jotta se into pysyy yllä.

Agility: Gwendalla edelleenkin on agilityn suhteen asenteena, että ensin opetellaan asiat ja sitten vasta vauhtia. Agissakin on vähän sama asia, kuin nomessa, että epävarmuuden hetken koittaessa vauhti hidastuu ja koira kyselee. Seuraa tarkasti ohjausta, mutta irtoamista ja estehakuisuutta tarvitsee lisää. Keinu ja kepit ovat vielä ihan alkutekijöissä. Rimoja on nostettu ongelmitta. Ajoittain on hyvinkin vauhdikasta menoa, mutta pidemmällä pätkällä meno hidastuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti