sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Väsytystreeni Merlinille

Merlin treenasi aamulla, mulla ei ollut suurempia suunnitelmia, lähinnä tarkoitus oli saada väsytettyä koira. Alkuun veneestä ihan avoveteen.

1. Kakkosmarkkeeraus, oli helppo, mutta ajatuksena se vaihtamattomuus. Ensimmäisen kiersi laiturilta hypäten. Oli menossa vaihtamaan, uskoi kieltoa. Toinen ilman ongelmaa.

2. Eteenlähetys veteen. Tyynellä säällä havaitsi damin jo rannasta, joten ei ongelmaa.

3. Neljä viimeistä vesinoutoa olivat ohjauksia niin, että lähetys täysin sokkona ja kun koira irtosi, dami tiputettiin veneestä. Ensimmäisessä irtoamisvaikeuksia ja veteen mentyään lähti rantaviivaa pitkin (muistidami maalla painoi). Sain käännettyä kohti selkää, ja dami tiputettiin sitten.

4. Välissä muistidami maalta.

5-7. Sokot eteenlähetykset veteen. Kerta kerralta kasvatettiin koiran uimaa matkaa ennen damin tiputtamista. Joka kerta arpoi rannassa ja etsi katseellaan damia, mutta kehoitettuna aina lopulta irtosi.

Yhteenvetona näistä: ojan tms. yli irtoaa sokkona, mutta avovesi on hankalampi. Tälläistä vaan lisää. Kaikki palautukset käteen ilman ravisteluja. Kutsuin aina rannassa.

Markkeerauksia maalla. Helppoja kakkosia ja vsikeampia ykkösiä. Kakkosissa se vaihtamattomuustsvoite lähinnä.

1. Tiellä kakkosmarkkeeraus, damit helpoissa paikoissa. Hyvin meni.

2. Tiellä kakkosmarkkeeraus, damit jo vaikeammassa ryteikössä. Ei ollut ihan suoraviivaista, mutta tulivat ylös, eikä suunnitellut vaihtamista.

3. Metsässä ykkönen, heittäjä piilossa. Hyvin nousi.

4. Toinen ykkönen kauempaa, todella huono näkyvyys. Lähetin koiran, mutta eihän se ollut havainnut pudotusta. Kutsuin takaisin. Uusi heitto, lyhensin myös vähän etäisyyttä. Hyvin nousi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti