keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Ja mikä riistaongelma?

Koekorjaukset riistalla veden ääressä Petran ja Eban luona. Merlinillä oikein hyvä treeni (otti kaikki riistat aikailematta), Gwenda sai muutaman noudon ja taas jännitti vettä.

Merlin: Heitto lokilla veteen. Maalle vastakkaiseen suuntaan sokko linja (aika lyhyt, tieuraa pitkin). Hiukan oli vaikeuksia kääntää nokka pois vedestä, mutta lopulta irtosi tosi hyvin linjalle. Varis nousi epäröimättä ja palautus eteen istuen oikein täpäkästi (ensimmäinen palautus ikinä riistalla eteen istuen).

Ohjaus lokille veteen, (olin n 10 metriä rannasta), lähetyspaikalta ei nähnyt lintua. Hyvin meni ja kannustuksella tuli ravistamatta, lokki lipesi kuitenkin mun käsistä.

Markkeeraus lokilla toiselle rannalle (ja aika lyhyt matka). Ennen lähetystä käveltiin poispäin rannasta. Ei ongelmaa. Samaan kohtaan ohjaus varikselle (oli maan puolella kaislikossa). Lähti ensin keskelle lampea, n 45 astetta väärään suuntaan. Pysäytin pillilla 10 metrin jälkeen ja ohjasen vasemmalle, jonne meni oikein hyvin. Meni lähelle oikeaa paikkaa, lähihakupillityksellä lähti seuraamaan heittäjän jalanjälkiä. Joko luoksetulokutsusta tai muuten vaan palasi takaisin päin ja lähihakupillityksellä varis ylös ja palautus suoraan veden yli. Luovutus käteen.

Lopuksi vielä vaihtamattomuus(+ taakselähetys)harjoitus x 2.  Koira istui keskellä, sen takana oli varis ja edessä lokki. Minä olin lokin toisella puolella. Lähetin taakse varikselle ja palautus lokin yli minulle. Ei ajatellutkaan vaihtoa. Sama niin, että linnut olivat toisin päin. Juoksi lokkia palauttaessa taas suoraan variksen yli ja siinä kohdassa selkeästi äkkäsi variksen ja vauhti hidastui. Ei kuitenkaan yrittänytkään vaihtaa.

Gwenda: Motivoitu linja maalle ja veteen. Maalta varis tuli oikein hyvin. Veteen lähetys oli taas vähän kauempaa. Ei uskaltanut taaskaan mennä veteen. Ja lähemmällä tarkastelulla huomasimme lokinkin uineen jo keskelle lampea...

Variksella nouto vedestä. Ei ongelmaa. Lähetys lokille, lähti kaarrellen ja puolenvälin jälkeen kääntyi. Uusi heitto variksella, hyvin meni. Nyt taas lähetys lokille ja menikin suoraviivaisesti. Hieman oli itseluottamus koetuksella, mutta eteni lokille. Hyvä homma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti