torstai 13. kesäkuuta 2013

Sekalainen treeni lenkin lomassa

Kun juuri olin luvannut itselleni nyt lomalla tekeväni selkeitä, suunniteltuja treenejä, joissa treenataan yhtä asiaa kerrallaan, tulikin tälläinen sekasikiötreeni. Suunnitelmaa en juuri tehnyt etukäteen. Se lähinnä muotoutui matkalla sen mukaan, mistä löytyi rauhallinen soppi treenata. Joka puolella tuntui tänään olevan lenkkeilijää, koiranulkoiluttajaa ja pyöräilijää. Kuitenkin treeni oli lenkin lomassa pätkitty osiin ja yhdessä kohdassa tehtiin yhtä juttua, joten ihan onnistunut setti kuitenkin tuli. Mies heitti dameja aina toisen koiran kanssa.

Merlin
-Markkeeraus tielle (40 m). Hyvin meni. Samaan kohtaan piti tehdä sokko linja, mutta trafiikkia alkoi tulemaan liikaa..

Toisessa kohdassa tielle suoraan sokko linja (30 m). Siinä tie haarrautui kahdeksi ja palasi taas yhteen, välissä metri-pari heinää. Koira oli menossa sitä reittiä, mistä Gwenda oli miehen kanssa kävellyt, eikä sitä suorempaa, jota oli tarkoitus edetä. Menin lähemmäksi ja lähetys onnistuneesti. Dami oli kuitenkin tien sivussa puskassa, Merlin ihmetteli Gwendaa ja miestä, oli jotenkin takkusta, ei tainnut muutamalla ohjauskäskyllä nousta ja otin koiran pois.

Pari-kolme lähetystä niin, että dami oli keskellä tietä. Nämä menivät jo paremmin. Joku meni aivan suoraan, parissa piti hiukan haeskella ja pillitellä välissä.

Tiellä vielä yksi, pidempi motivoitu linja, jotta sain vahvistettua sitä etenemistä tuon takkuilun jälkeen.

- Veteen yksi ykkösmarkkeeraus ilman ongelmia (meni ja tuli täysin suoraan vettä pitkin paikassa, jossa olisi helposti kiertänyt rantaa pitkin). Palautus käteen.

Kakkosmarkkeeraus: damit näkyivät hyvin rannalta (oli tarkoitus saada kaislikkoon toinen, muttei ihan mennyt). Ei ajatustakaan vaihtamisesta (pillitin kyllä varmuuden vuoksi). Palautukset käteen.

-Aika haastavat kakkosmarkkeeraukset (100 m) niitylle x 2. Heittäjä oli metsän kulmassa. Ensimmäinen dami lensi toiseen suuntaan metsän reunaan ja toinen dami toiselle puolelle keskelle niittyä (matalaa kasvillisuutta).
1. Lähti sinne niitylle tippuneelle, rengasti hetken, laajensi rengasta ja sai tuulen ansiosta vainun siitä metsän reunan damista, jonka nosti.
Lähti taas niityn puolelle, rengasti sinnikkäästi oikealla alueella ja nosti damin.

2. Lähti taas niityn puolelle tippuneelle damille, alkuun markkeerasi liian lyhyeksi, rengasti laajaa aluetta, mutta kuitenkin ihan ajatuksen kanssa ja lopulta dami nousi.
Nyt siellä kakkospudotuspaikan suunnassa ulkoili toinen koira 200 m meistä. Lähetin ensin normaalisti markkeeraukseen ja lähtu juoksemaan sitä kakkosdamia (joka oli jo nostettu) kohti. Koska toinen koirakin oli siellä, niin pysäytin ja yritin ohjata oikeaan suuntaan. Veti aina liikaa sinne koiralle päin. Otin koiran viereen. Kävelin lähes puoleenväliin ja lähetin ohjauksella damille, nyt oli oikea suunta ja dami nousi.

-Lopuksi vielä aivan lenkin alussa jätetylle (voimalinjatolpan juuressa olevalle) damille n 40 metristä. Hyvin irtosi damille.

Gwendalla on varmaankin aika lailla tärppipäivät (liehitelee jatkuvasti Merliniä..), mutta hyvin toimi treenatessa. Teimme helppoja, tuttuja juttuja juoksujen vuoksi.

-2 motivoitua linjaa tiellä (lyhyempi 40 m ja pidempi 70 m). Tosi hyvin meni. Meidän pitää tehdä näitä linjoja nyt nimenomaan teillä ym. muilla selkeillä paikoilla. Huomasin nimittäin muutamia treenejä sitten, kun yritin tehdä sokkoa linjaa tiellä, että koira haki metsään (koska eihän tiellä niitä dameja yleensä ole..).

-2 markkeerausta veteen (joki). Yksi lähemmäksi ja yksi niin pitkälle, kuin heittäjä sai. Meni epäröimättä ja palautukset käteen.

-4 ykkösmarkkeerausta niityllä. Heitot voimalinjan tolpan juurelta hiukan oikealle/vasemmalle. Etäisyys n. 40 (2 ensimmäistä) ja 60 (2 viimeistä) metriä.

Annoin luvan suoraan noutoon ilman mitään poispäinkääntymisiä, koska halusin suoraviivaiset markkeeraukset, enkä oikein ole luottanut tämän markkeerauskykyyn. Mutta tämähän veti kaikki aivan tykinsuusta, suoraan damille. Yhtä hiukan rengasti. Yksi palautus kaarsi, kun ohitse meni koira (olikohan uros...). Muut palautukset ja luovutukset vauhdikkaita ja säntillisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti