sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Nome-B ALO Kerimäki

Suuntasimme Savonlinnan mökiltä Kerimäelle Nome-B alokasluokan kokeeseen. Tänään Merlin päättikin tehdä töitä ihan kunnialla. Tuloksena ALO1!

Alkuun pieni seuruupätkä, koira oli siinä jossain lähellä, ei mitään wt-seuraamista, mutta riittävässä hallinnassa näissä mittelöissä.

Kakkosmarkkeeraus: ensimmäinen (lokki) veneestä avoveteen ja toinen (sorsa) rantaheinikkoon. Hyvät havainnot molemmista, suuntasi ensin veteen, arpoi hetken rannalla ennen loikkaa. Pillitin varmuuden vuoksi palautuksessa. Toisessa markkeerauksessa eteni ensin vedessä jonkun metrin ohi, mutta palasi nopeasti oikeaan paikkaan ja nosti riistan.

Hakualue oli osittain kaislikossa lahdessa. Kauimmainen riista oli vastarannalla ja sorsa oli ihan vedessä. Sen lisäksi kaksi fasaania ja kaksi varista. Lähetin samaa polkua pitkin (koska muutoin oli aika ryteikköä tai olisi pitänyt lähettää veteen). Toi tasaiseen tahtiin. Yhden variksen vaihtoi matkalla fasaaniin, törmäsi siihen kesken palautuksen. Kerran piti kutsua, kun harhautui ulos alueelta. Vikan palautuksen aikana motivointilaukaus ohjaukseen. Pysähtyi hetkeksi katsomaan.

Lopuksi ohjaus (lokki) samaan paikkaan maata pitkin, jossa toinen markkeeraus oli ollut. Meni hyvin suoraviivaisesti ilman ongelmia. Kaikki palautukset käteen varmasti, muuten siis esimerkillistä työtä sitä yhtä vaihtoa lukuunottamatta, noottia tuli myös siitä, että roikkui hetken riistan päällä ennen nostoa. Aikaa ensimmäisestä laukauksesta välipalautteeseen meni kuulemma 13 minuuttia (seuraavana vuorossa ollut kertoi).

Kani tuli jäljen päästä mallikkaasti.

2 kommenttia: