sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Riistaprobleema ALO-kokeessa Haminassa

Näin siinä kävi, että kokeessa oli hyvin odottamaton ongelma: hylkäsi riistan x 2 vesinoudossa.

Merlin oli hyvin rauhallinen, hiljainen ja hyvin käyttäytyvä koira ensimmäisessä ALO-kokeessa. Koe alkoi kakkosmarkkeerauksella veneestä. Ensin lensi lokki kaislikkoon ja sitten tavi avoveteen pidemmälle.

Oli rauhassa molemmat laukaukset. Molemmat markkeeraukset olivat samalla suunnalla ja matkalla selvästi arpoi, kumman ottaa ensin. Ui todella rauhallista vauhtia, selkeästi koetilanne saa koiran käyttäytymään aivan eri tavalla (rauhallisemmin). Meni lähemmäs lokille, ei nostanut (tuomari ei huomannut, että hylkäsi tämän), jatkoi matkaa taville, jonne myös suoraviivaisesti. Jätti senkin nostamatta (ja ihan avovedestä, mistä normaalisti nostaa ihan minkä vaan roskan!). Tämän tuomarikin huomasi ja koira pillitettiin takaisin ja kiitos ja näkemiin.

Että sellasta... eihän tässä nyt enää suurempia riistaongelmia pitänyt olla. Olisin osannut odottaa, että hakuruudusta jokin harakka olisi jäänyt tulematta, mutta että vedestä!

Jos vielä jotain hyvää pitää kaivaa, niin löysi ongelmitta ja suoraviivaisesti molemmat riistat, ei ollut kaikille helppo juttu..

Mutta riistatreeniä siis kehiin ennen ensi viikon koetta... Ilmoittaudun varmaan vielä heinäkuussakin kokeeseen, tuntuu, että nimenomaan tätä koetilannetta pitää treenata, mikä ei yksin dameja viskelemällä onnistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti