lauantai 31. elokuuta 2013

Viimeisimmät touhut

Koirien treenaus ja lenkkeily on nyt jäänyt vähän huonommille kantimille, eikä blogiakaan ole siitä vähästä ehditty päivittämään.

Lyhyesti: viime viikolla perjantaina ennen Merlinin koetta riistatreenit molemmille. Lähinnä ohjausta maalla ja vedessä. Sunnuntaina Merlin kävi taas hakemassa yhden nollan nome-kokeesta. Maamarkkeeraus ja vesiohjaus menivät hyvin ja hakuruutu käynnistyi kivasti yhdellä lokilla. Kieltäytyi yllätyksenä pupusta. Sain kokeesta mukaan pari riistaa, joihin ei ollut törmännyt. Tein kokeen jälkeen pienen treenin. Ihan spontaanilla haulla haki kolme tuttua riistaa, mutta uudet tuttavuudet alli ja koskelo eivät kelvanneet. Motivoidulla ohjauksella tajusi nämäkin sitten ottaa. Gwendalle saman tyyppistä. Sillä on nyt ilmaantunut haluttomuutta palauttaa riistaa. Tähän pitää keksiä joku suunnitelma.

Maanantai-agit menivät Merlinin osalta aivan loistavasti ja Gwendakin sai kehuja edistymisestään. Keskiviikkona molemmilla oli agissa vähän vääntämistä. Merlinin kanssa ongelmaa lähdössä pysymisessä.

Keskiviikkona vielä riistatreeni. Otin ne vieraammat linnut mukaan ja tein hakuruudun viidellä riistalla. Koko ruutu tyhjeni. Gwendan kanssa hihnassa nopeita ylösottoja. Lopuksi linjaa. Taas palautusongelmia. Lopussa fasaanin toi ihan perille asti.

Perjantaina Merlin starttasi ALO-kokeessa flättikisällissä. Pääsi jäljelle ja pupu tuli. Seuraaminen kamalaa ja otti häiriötä ihmisistä. Tulokset saadaan vasta lauantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti