perjantai 16. elokuuta 2013

Pururadalle mars!

Keskiviikon HSKH:n ageissa tuli sellanen fiilis, että nyt se oma juoksuvauhti on koetuksella. Tässähän pitää itse treenata!

Teimme n. 15 esteen rataa, jossa alkoi olla jo mukavasti haastetta. Molemmat koirat yllättivät positiivisesti.

Luulin, että Merlin on tehnyt jo "vauhdikkaasti" ja lähes täysiä hommia. Nyt varmuuden/estehakuisuuden/irtoamisen lisääntyessä ja ilmojen viilentyessä Merlin on saanut aivan uutta vauhtia. Ja minä olen ihan ihmeissäni. Tässähän pitää alkaa ihan ohjaamaan todella tarkasti ja keskittyen. Keväällä kun alkoi tulla sellainen rytmi ohjaukseen, että se meni aika leppoisasti ja varman oloisesti. Nyt tuntuu tavallaan siltä, että pakka hajoaa käsiin, kun koira etenee kovempaa, kuin minä ehdin ohjaamaan. Mutta se on kyllä aivan äärettömän hauskaa ja otan toki haasteen ilolla vastaan.

Sekä lähdöissä odottaminen, että kontaktien lopussa pysyminen tuleekin nyt tärkeämmäksi. Nimenomaan kontakteilla tarvitsen usein sen etumatkan koiran pysähtyessä hetkeksi. Ei siis siirrytä juoksukontakteihin... Toki jatkossa, kun saisi kontaktienkin suorituksen itsenäisemmäksi, voi jättää lopussa pysähtymiset pois.

Kepit Mertsi teki taas täänään todella hyvin. Hakee jo aika itsenäisesti sisäänmenon ja voin olla kauempana sivussa. Lopussa teimme vielä vaikeammalta puolelta ohjausta. Siinä tulee vielä virheitä helpommin. Lopussa jäi omatoimiaikaa ja treenasimme kontaktien alastuloja sekä lähdössä pysymistä. Merlinillä on niin kova halu edetä radalla, että jos palaan palkkaamaan koiran paikalla pysymisestä namilla, niin se ei ole tarpeeksi vahva palkka. Nyt olen ottanut käyttöön lelupalkan, jolla palkkaan vielä poispäin radalta. Tämä näyttää toimivan hyvin. Koira pysyy paikallaan, kuin nakutettu, kun se odottaa, että tuleeko lähtölupa, vai lentääkö pallo taakse. Näin se ei ole niin fiksoitunut siihen edessä olevaan esteeseen odottaen pienintäkin vihjettä, jolla ampaisisi menemään.

Gwendakin teki ihanalla innolla ja vauhdilla. Keinu jännitti alussa, mutta sujui kerta kerralta paremmin. Rengasta pitää treenata. Leikkiminen on kehittynyt muakvasti ja virettä ei tarvitse nostaa enää niin kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti