tiistai 13. elokuuta 2013

Kakkosmarkkeerauksia

Nomeilua Alvan ja Svanten kanssa. Nyt kaikki koirat treenasivat erikseen. Paikkana olis sellainen aukio, jossa oli puupinoja, hiekka/multakenttää, erilaista pusikkoa hakkuun jäljiltä yms.

Tein Merlinille muistipaikan vastakkaiseen suuntaan markkeerauksista, pusikossa 5 damia. Heittäjä oli puupinon takana piilossa. Maassa oli paljon hakkuujätettä/kuoppia yms, mikä toi haastetta. Harjoituksen tarkoitus oli edetä kolmoismarkkeerausta pohjustavaan tehtävään (tehtävä 7.). Ensin kaikista pudotuspaikoista luotiin muistipaikka koiralle, ja tehtävät vaikeutuivat kerta kerralta.

1. Ykkönen puupinon vasemmalle puolelle. Meni ihan ok pienen hakemisen jälkeen. Tämä paikka oli Merlinille haasteellisempi, tässä pudotuksessa ei kertaakaan edennyt täysin suoraan, vaan kiersi lopussa kivempaa reittiä.

2. Ykkönen puupinon oikealle puolelle, meni hyvin.

3. Ohjaus muistipaikkaan. Hyvin menin.

4. Kakkosmarkkeeraus: ensin pinosta vasemmalle, sitten oikealle. Tässä oli jotain säätöä, mitä en muista ihan tarkasti. Meni ensin sinne jälkimmäiselle, mutta kun ei heti löytänyt, vaihtoi toiseen paikkaan, josta ei myöskään löytynyt heti ja vaihtoi taas ensimmäiseen paikkaan, josta nosti damin. Nyt oli vähän sekasin, että kummasta oli nostanut damin. Ekalla lähetyksellä tuli tyhjänä, mutta tokalla nousi dami. Pyysin avustajaa muistaakseni viemään toisen damin sinne ennen uutat lähetystä.

5. Kakkosmarkkeeraus samalla tavalla. Nyt meni hyvin. Nosti ensin jälkimmäisen ja sitten ensimmäisen heiton.

6. Ohjaus muistipaikkaan.

7. Kakkosmarkkeeraus samalla tavalla, kuin edellisissä. Nyt ohjasin ensin muistipaikkaan ja sitten lähetys markkeerauksille. Nosti taas ensin sen jälkimmäisen heiton ja sitten ensimmäisen. Tämä tehtävä meni oikein hyvin. Vikassa varmistin hiukan kädellä näyttäen suuntaa (sallittu nykyään kokeissa).

8.-9. Kaksi ohjausta vielä muistipaikkaa etäisyyttä kasvattaen. Viimeisellä vähän epäröi ja joiduin pari kertaa käyttämään suuntakäskyjä takaviistoon oikealle ja vasemmalle (joita kuunteli).

Oikein onnistunut treeni Merlinille. Oli väsynyt poika lyhyen rykäisyn jälkeen, oli siis selkeästi jotain ajateltavaa koirallakin.

Gwendalle ihan peruskakkosmarkkeerauksia. Sillä oli taas toisella pudotuspaikalla epäonnea, jonka jälkeen siitä tuli vähän mörkö; meni sinne jo valmiiksi epävarmalla asenteella luottamatta omaan markkeerauskykyyn ja laajentaen nopeasti hakua.

1. Ykkönen pinosta vasemmalle. Meni hyvin.

2. Ykkönen pinosta oikealle. Juoksi suoraan yli (dami kuopassa), laajensi hakua. Lähetin uudelleen, jollloin nousi.

3. Ohjaus muistipaikkaan. Hyvin meni

4. Kakkosmarkkeeraus (pinosta vasemmalle ja oikealle). Näissä painoi se, että oli toisen paikan suhteen epävarma. Vaihtoi herkästi paikkaa, kun ei heti löytänyt. Se hankalamman paikan dami ei meinannut millään löytyä ja jossain välissä ajoi jonkun pikkulinnunkin lentoon. Heittäjä vei koiran huomaamatta toisen damin ja joku nousi sitten uurastuksen jälkeen.

5. Ohjaus muistipaikkaan. Hyvä linja, nosti damin, äkkäsi toisen damin ja vaihtoi. Prkl.

6. Uusi kakkosmarkkeeraus. Tämä meni jo aika kunnialla, se jälkimmäinen pudotuspaikka edelleen tuotti haastetta. Vilkuili toiseen pudotuspaikkaan liikaa palautuksessa.

7. Helpotettiin, jotta saatiin suoraviivainen kakkosmarkkeeraus ihan tasaisella kentällä. Ensimmäisen palautuksessa kaarsi hiukan toisen damin kautta, vahvistin luoksetulokutsulla palautusta.

8. Ohjaus muistipaikkaan pidemmältä, hyvin meni.

Eli Gwendalla voisi noissa kakkosmarkkeerauksissa helpottaa tehtäviä, jotta se idea ensin menisi kalloon (ensin palautetaan toinen pikapikaa ja sitten mietitään sitä toista). Nyt sitä painoi se toinen maassa oleva dami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti