tiistai 6. elokuuta 2013

Maanantain pika-aksailut ja nometukset

Maanantain omatoimiset agilityt jäivät lyhyeksi, kun ilma ole sen verran paahtavaa, ettei kentältä läkähdyksissä palaavaa koiraa oikein raaskinut laittaa autoon. Molemmat tekivät yhden lyhyen setin.

Merlinin kanssa pientä ratapätkää, jossa oli kaikki kontaktit ja kepit. Tuli pääosin onnistuneita keppejä, kokeiltiin haastavampiakin kulmia, joissa oli haastetta. Kontaktit menivät hyvin.

Gwendan kanssa keppejä verkoilla. Verkkoja oli monta ja ajatuksena vaan saada vauhtia. Vauhtia saimmekin. Teimme myös keinua pari kertaa ja lyhyttä rataa. Siinä se olikin.

Sitten pääsemmekin nome-treeneihin. Varsinkin Gwendan kohdalla tuli monta "ei näin" ratkaisua.. Ajatuksena oli treenata vedessä suuntia ja pysäytystä. Lähetin ensin sokkona eteen, ja heitin damin niin pitkälle kuin jaksoin. Tämä meni hyvin.

Sitten sokkona eteen, pysäytys ja tarkoitus ohjata oikealle, jonne heittää dami. Ensimmäinen ongelma, oli, ettei koira pysähtynyt, vaan paahtoi vain eteenpäin menemään. Kun lopulta pysähtyi ja malttoi katsoa muhun päin heitin damin ja ohjasin oikealle. Koira oli niin pitkällä, että tuli joitui tulemaan osittain kohti. Toinen kerta, mutta ei tämäkään sen paremmin mennyt. Meni sellaiseksi pyörimiseksi. Tein lopulta ihan vaan eteenlähetyksen ja laitoin perään damin.

Tuntui, että tässä ei opittu mitään uutta, mutta tehtiin hallaa sille Gwendan epäröimättömälle eteenmenolle. Tilannetta korjatakseni jätin rantaan yhden damin ja heitin lumpeikkoon toisen. Kiersin lammen toiselle puolelle ja tästä eteenlähetykset. Menivät oikein näpsäkästi.

Nyt seurasi se toinen "ei näin" osio. Ajattelin, että teen nyt vaikean ja ison hakuruudun kaislikkoon, jossa kauimainen dami on vastarannalla. Gwenda näki 3 damin heiton, viimeisen sain heitettyä Gwendan huomaamatta.

Sehän siten haki suoraviivaisesti nämä kolme damia, eikä tajunnut, että dameja voisi olla jossain muuallakin. Meni jopa veteen useampaan otteeseen. Lopulta, noin kolmannella lähetyksellä dami nousi. Gwenda tekee siis hyvää hakua sokkona, mutta motivoitu hakuruutu on huono juttu. Positiivisena asiana oli Gwendan kohdalla, että hakuruudussakin palautti suorinta tietä, mikä oli 3 kertaa vettä pitkin.

Lopuksi tein vielä sokkoja linjoja x 2 polulla niin, että kävin itse ampumassa starttipistoolilla damia kohti muutaman metrin päästä Gwendasta. Ei enää säpsähtänyt laukausta.

Merlinille jätin etukäteen ohjausdamit, toinen maalla ja toinen vedessä. Lähetys lammen vastarannalta. Vedessä oleva nousi hyvin, meni muistaakseni melko suoraviivaisesti.

Maalla oleva oli vaikeampi, jouduin käyttämään useamman ohjauskäskyn (joista suurinta osaa kuunteli!). Sain kuin sainkin rannalle ja damille. Koirasta oikein paistoi riemu, kun ratkaisi näin vaikean jutun :)

Laitoin koiran istumaan ja vein toiselle rannalle (5-7 m maan puolelle) damin. Toisen heitin veteen koiran eteen (ei mitään ajatustakaan karkaamisesta). Kutsuin koiran luokse ja kiersimme vastarannalle. Ensin veteen lähetys, meni vähän sivusta ja pitkäksi, mutta ohjauksella saatiin ylös.

Sitten maalle. Tässä lähetys oli viistoon lammella ja matka jo pidempi, muutama kysely oli matkalla. Keksi sitten mennä ensimmäisen damin suuntaan, mutta ohjauksella sain taas oikeaan paikkaan. Juuri siinä kohdassa, mistä piti nousta maalle lähti vesilintu lipettiin, mikä ei häirinnyt. Nousi maalle ja nosti damin. Miinuksena palautus kiertäen maata pitkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti