torstai 8. elokuuta 2013

Vääntötreenit

Tänään molempien kanssa epäonnistumisia ja vääntöä. Omistajalta kiroilua ja hermostumista. Oli pikkasen liikaa vaikeutta. Treenasimme linjoja suolammella ja hakua kaislikossa.

Merlin: Vein uuteen paikkaan rantaveteen 2 damia ennen koiran hakemista autosta. Täysin sokkona lähetys lammen halki, matka oli pidempi, kuin meidän "normipaikassa". Ekalla lähetyksellä kääntyi takaisin 1/3 matkan jälkeen. Toisella lähetyksellä meni vastarannalle, mutta oli 3 metriä damin vieressä ja uskon pettäessä kääntyi takaisin, eikä tehnyt lähihakua. Enää ei irronnut.

Kävelimme vastarannalle. Nyt nämä muutaman metrin päässä olevat damit oli tarkoitus saada ohjauksella, mutta koira ei meinannut millään irrota epäröidessään. Sainpahan ne lopulta ylös. Nyt heitin koiran nähden samaan kohtaan damin ja sitten toiselle puolelle lähettämään. Nyt irtosi ok, seurasi osan matkaa hiukan vinoon jotain vesilintua ja sitten damille. Oli nyt kovin ylpeä itsestään.

Hakuruutu. 6 damia, valmiiksi täytetty, eli ei motivointia. Kaislikkoa, yksi dami vedessä, yksi vastarannalla. 3 lähintä (joista yksi vedessä) tulivat nopeasti. Sitten alkoikin jauhaminen... Haki varmaan vartin ja mulla alkoi hermo pettää. Päätin, että en noteeraa koiraa mitenkään, ennen kuin tulee dami suussa (kun on alkanut tulemaan tyhjänä). Välillä pyöri siinä lähellä, mutta lähti aina hakuun, pääosin liian pienellä alueella lukuunottamatta nopeita pistoja kauemmaksi, jotka eivät tuoneet tulosta. Lopulta tuli se dami ja tämä riitti.

Gwenda aloitti hakuruudulla. Senkään meno ei ollut mitään kehuttavaa. Vaihtoi kaksi damia. Haki ensin kolme. Sitten laitoin sokkoon linjaan vastarannalle. Meni puoliväliin, en saanut tarpeeksi pitkällä. Kävin heittämässä vastarannalla toisen damin. Sitten uusi lähetys ja onnistunut linja. Lopuksi vielä haulla yksi dami ylös. Haki sen vastarannalla vedessä olevan damin. Jätin lähetyspaikkan eteen veteen vielä yhden damin ja kiersin vastarannalle lähettämään. Nyt oli suoraviivaista menoa.

Eli nyt jatkossa vedessä enemmän motivoituja linjoja/muisteja ja muistipaikkoihin sokkoja linjoja, jotteivat koirat ala epäröimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti