keskiviikko 21. elokuuta 2013

Sorsastuksen aloitus ja agimöllit/-epikset

Eilisestä sorsastuksen aloituksesta ei ole paljoa sanottavaa. Merlin oli mukana aloituksessa. Yksi tavi jäi haavakoksi, jonka Merlin löysi haulla kaislikosta, ajoi avoveteen ja jäi ihmettelemään. Vene lipui jo poispäin ja joku huomasi koiran jääneen paikoilleen. Siinä se koiran pää oli pinnalla ja tavi paikoillaan vieressä. Ei tiennyt, että mitä tuollaiselle elävälle tekisi, mutta lähihakupillityksellä otti suuhun ja palautti. Tein vielä lopuksi hakua ja yhden motivoidun linjan päivän saaliilla. Innostui kyllä kovasti tästä uudesta tuttavuudesta. Jos seuraavan kerran kokeessa se kylmä tavikin nousisi... Mutta hyvä, että sai ensimmäisen haavakkonsa. M oli veneessä välillä kyllä rasittavan touhukas. Se vaatii vielä sen, että olen sen kanssa keskittyen pelkästään siihen, muuten äkkiä keksii omaa puuhaa. Hiljainen kyllä on ja silloin, kun tapahtuu se on paikallaan ja tarkkana. Mutta passityöskentelyä pitää reenailla..

Tein Gwendalla haun tällä samaisella tavilla, jäi tökkimään sitä ja oli haluton palauttamaan. Kyllä se sitten tuli. Gwenda oli onneksi nälkäinen (nappulat olivat loppu, joten oli paastonnut), joten maksamakkaran toivossa se palautti. Tein vielä pari luovutusharjoitusta.

Gwenda pääsi iltalennolle (niin Merlinkin toisen ohjaajan kanssa). Laukauksia ei tullut lainkaan. Gwenda oli oikein mainio passikaveri. Pysyi sille osoitetulla paikalla ja rekisteröi kyllä kaikki linnut. Näytti siltä, että tasan tietäisi, mitä ollaan tekemässä. Merlinkin oli kuulemma ihan suht nätisi paikallaan maissa passissa (hihnassa). Uutena asiana Merlin pääsi tutustumaan kaaveisiin ja näytti tajuavan, ettei niitä noudeta.

Tänään oli Ojangossa agilityn möllirata (Gwenda) ja kisaavien rata (Merlin). Bonuksena Merlinillä putkiralli.

Gwendalla 2 starttia. Ensimmäisellä nollarata ja sijoituimme sijalle 3! Toisella startilla ohjasin laiskasti ja tuli kieltäytymisiä yms. virhepisteitä roppakaupalla. Otin kontaktit nyt tiukemmin, kun meni jo muutenkin puihin sijotuksen kannalta.

Merlinillä myöskin 2 starttia. Rata oli aika vaikea (kaikki luokat tekivät saman radan). Oli paljon hyviä kohtia. Keppeihin oli liian vaikea kulma meidän kannalta ja tuli myös ohjausvirheitä niin, että hylsythän niistä tuli. Koira kun etenee ja irtoaa nyt sen verran, että valitsee välillä itse suoritettavat esteet. Kontaktit pelleili ihan täysin (ei ole koskaan tehnyt noin). On kuulemma tavallista, että koira reagoi häiriöön juuri noin. Eli lisää mölli/epislähtöjä ja niissä vaan kontaktit tiukkana (ja palkaten).

Putkirallikin meni aika lailla Mertsin sooloiluksi. Kivaa oli, vaikka koira valitsi ihan itse muutamat ekstaputket.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti