maanantai 19. elokuuta 2013

Riistatreenit lammella

Merlin on menossa viikon päästä kokeeseen, joten nyt oli taas aika kaivaa jokunen lintu esiin. Lähipäivät kun menevät lämpimän riistan toivossa. Treenipaikkana oli Landbon lampi. Viimeksi treeni täällä meni vähän väännöksi, joten yritin saada aikaiseksi suht simppelin treenin.

Merlin:

Kaikki lähetykset samasta kohdasta. Kaikki palautukset vedestä nätisti käteen ravistamatta.

1. Markkeeraus variksella kaislikkoon (muutamia metrejä maan puolella). Joutui menemään vettä pitkin molempiin suuntiin. Hiukan joutui rengastamaan, mutta nosti sitten. Palautti kivasti suorinta reittiä vettä pitkin.

2. Markkeeraus (vastarannalle hieman viistossa kulmassa, jolloin etäisyys oli pidempi, kuin suoraan lammen halki) veteen (lokki). Oli varastamassa, mutta totteli kieltoa ja palasi viereen, josta lähetin. Taisi nousta vastarannalla maihin, josta havaitsi linnun ja palautti vettä pitkin.

3. Sokko ohjaus (korppi) samaan kohtaan, missä oli kohdan 1. markkeeraus. Irtosi hyvin veteen, jonka jälkeen meni vähän pyörimiseksi, kun koira kuvitteli, että riista voisi olla vaikka vedessä. Jossain kohtaa Merlin sitten keksi paahtaa oikeaan kohtaan, nousi maalle ja eteni korpille. Palautus suoraan vettä pitkin.

4. Sokko ohjaus samaan kohtaan, missä oli kohdan 2 markkeeraus. Taas eteni alussa lumpeikossa siksakkia, kunnes meni avoveteen, jolloin paahtoi suoraan oikeaan paikkaan.

5. Pitkä markkeeraus lammella kulmasta kulmaan. Oli ensin menossa maata pitkin, jota en sallinut, vaan pyysin uudestaan viereen ja lähetin suorinta reittiä. Eteni hyvin ja nosti linnun ja lähti palauttamaan. Tässä kohdassa aloin pakata lintuja jo pussiin ja jossain vaiheessa huomasin koiran muuttaneen kurssia ja nousseen vastarannalla maihin. Kiersi lähes koko lammen ja lopussa oikaisi taas vettä pitkin.

Lopuksi vielä maalla pari kertaa taakse lähetys+vaihtamattomuustreeniä, eli koiran edessä ja takana oli riista. Lähetin taaimmaiselle ja palautus tuli toisen riistan yli/ohi. Hyvin osaa, ettei näissä jutuissa saa vaihdella, mutta aina tämä ei sitten muistukaan mieleen siellä hakuruudussa..

Gwendalla teemana lähinnä se maltti vesimarkkeerauksissa ja siinä sivussa ohjausta. Markkeeraukset olivat kaikki samaan kohtaan ja maaohjaukset n 90 asteen kulmassa.

Vein valmiiksi rantaviivaa myötäilevästi ohjausriistat, Gwenda odotti paikallaan. Korppi lähemmäksi ja varis kauemmaksi.

1. Markkeeraus vastarannalle lumpeikkoon. Ensin ohjausriista ylös ja sitten vasta markkeeraus. Tulipa mielenosoituksellinen vinkaisu, kun käänsin suunnan pois vedestä. Eteni kuitenkin suoraviivaisesti ohjausriistalle ja palautti nätisti. Sitten markkeerauslintu. Palautuksessa teki mieli kovasti tiputtaa ja ravistaa, mutta kielsin ja vahvistin luoksetuloa, jolloin lintu tuli käteen ravistamatta.

2. Etenimme rantaa pitkin kohti seuraavaa ohjausriistaa, jolloin markkeerausmatka hiukan piteni. Ohjaus taas ensin maalle. Nyt ei äännellyt markkeerausheiton jälkeen. Irtosi ensin 10 metriä oikeaan suuntaan, mutta kääntyi sitten vettä ja markkeerauspaikkaa kohti. Kuunteli kyllä kieltoa ja luoksekutsua. Siirryin lähettämään vielä eteenpäin. Nyt irtosi. Linja oli hyvin poukkoileva, mutta eteni oikeaan suuntaan ja nosti variksen. Sitten sai noutaa markkeerauslokin. Hyvä palautus.

3. Lopuksi sokko ohjaus samaan kohtaan, missä markkeeraukset olivat olleet. Meni vähän sivusta, nousi rantaan, mutta sitten luoksetulolla tuli oikeaa linjaa ja nosti sorsan. Tässä tiputti palautuksessa kerran, oli sellaiset eleet, että olisi halunnut pitää linnun itsellään. Palautti kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti