tiistai 6. elokuuta 2013

2 ohjausta ja 2 kakkosmarkkeerausta

Lyhyt ja ytimekäs treeni. Yksinkertaisia juttuja, onnistumisia. Gwendalle erityisesti noita laukauksia, joiden suhteen varmuus lisääntyy.

Gwenda: ensin sokko linja polulla x 2. Ensimmäisellä ampuja (starttipistoolilla) ampui meidän ollessa paikallaan (ei säpsähdystä). Hyvä linja palautuksineen kaikkineen.

Toisella ampuja ampui, kun kävelimme. Pysähdyimme laukaukseen ja sitten lähetys. Taas oikein mallisuoritus.

Kakkosmarkkeeraus, minä ammuin. Heittäjä heitti metsässä itsestään oikealle ja vasemmalle. Ei säpsähtänyt laukausta, vaikka tuli nyt läheltä. Haki jälkimmäisen heiton hyvin, pudotti palautuksessa (toiden dami selkeästi painoi sitä). Seuraavalla meni ensin sinne jälkimmäisen pudotuspaikalle, josta veti suoran linjan damille nostaen sen.

Uusi setti samoille paikoille. Meni taas ensin kakkoselle, kaarsi taas palautuksessa hiukan ensimmäisen pudotuksen kautta, mutta kutsulla palautti hyvin. Nyt meni ensimmäisellekin suoraviivaisesti.

Merlin: Samat ohjaukset sokkona, kuin Gwendalla, mutta molemmissa tuli liikkeestä laukaus. Seuraaminen oli onnetonta, kun koira meni 2 metriä edellä. Pysähtyi laukaukseen (oli 1,5 m mun edellä). Otin tästä sivuun ja siitä lähetys. Hyvin meni.

Toisessa pysähtyi laukaukseen mun viereen. Hyvä linja palautuksineen.

Kakkosmarkkeerausket ilman laukauksia metsässä. Näkyvyyttä haittasivat puunrungot ja lehdet, joten damien kaaret eivät kokonaan näkyneet. Ensimmäiseksi haki sen kakkosheiton melko hyvin. Ykkösheitto oli näkynyt huonosti. Laajensi liian suureksi ja kutsuin luokse. Laitoin ohjauksella, jolloin nousi hyvin.

Toisella setillä haki taas kakkosheiton hyvin. Tässä pudotuspaikka näkyi huonosti ja rengasti järkevää aluetta. Se ykkösheitto näkyi kokonaisuudessaan huonosti (itse en nähnyt juuri ollenkaan), enkä ollut varma, näkikö koira tätä, kun pää oli nakutettuna heittäjää kohti. Laitoin kuitenkin noutoon ja Merlin teki niin, että juoksi ensin heittäjää kohti ja sitten sitä linjaa, mitä dami oli lentänyt. Ja dami nousi nopeasti. Ihan fiksua..kai..(?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti