maanantai 23. huhtikuuta 2012

Taipparikurssi 2/4

Olin superylpeä Merlinistä tämän päivän taipparikurssilla! Nyt oli jo lähtökähtaisesti hieman rauhallisempi. Seurasi välillä hihnassa ja pieniä pätkiä vapaanakin ihan ok. Tähän sai jo paremmin kontaktia. Kaikki koirat eivät koko ajan olleet niin superkiinnostavia. Pääosin odotti täysin rauhassa, mutta toki tarkkaavaisena. Välillä kyllä riekkui ja piippailikin, mutta asettui aisoihin nopeasti.

-Ensin teimme koirakko kerrallaan 2 markkeerausta ihan 20-30 m päähän. Maasto oli kuitenkin sellainen, että oli mätästä, kaatunutta puuta yms. Monet koirat markkeerasi liian lyhyeksi. Merlinille homma ei tuottanut mitään ongelmaa. Suoraan pudotuspaikalle mars. Alkuun palautus vähän kaarteli. Tähän saimme ohjeeksi ihan positiivisilla keinoilla vahvistamista. Markkeerausalueelle oli piilotettu yksi lisädami. Lähetin koiran eka väärään suuntaan (koiran nenä oli lähettäessä vähän vinoon, jonne sitten meni). Koira tuli heti kutsusta takaisin (!) Ehkä haistoi itse, ettei täällä nyt mitään ole.. Ja sitten oikealle alueelle ja löysi nopeasti. Palautteeksi saimme, että hyvä markkeeraaja ja hyvä haussa. Ja niihin palautuksiin vahvistamista. Kaikki luovutukset taisi tulla sitten istuen käteen.

-Sitten hakuruutu. Meidän mittakaavalla aika iso sellainen. Varmaan taipparikokoa..ehkä..oon surkea arvioimaan etäisyyksiä maastossa. Koira piti istuttaa paikalle ja ohjaajan piti viedä damit aikalailla hakualueen takareunan lähelle, jotta koira motivoituisi parhaiten. Näin siis oli tarkoitus, mutta koska edellinen koira ei löytänyt yhtään damia, laitettiin meidät sitten suoraan hakemaan, "koska toi flatti näytti seuranneen tarkasti kaikkien muidenkin hakualueen täytön". Ja haku meni ihan tosi hienosti. Merlin pinkoi suoraan sinne takareunalle, näytti tietävän, mitä on tekemässä. Työskenteli vauhdikkaasti. Lähti heti palauttamaan (vahvistin nyt pillillä kuitenkin). Eka palautus meinasi tosin mennä suoraan takana odottaville koirille, mutta kaikki muut menivät hyvin, kun siirryin itse hiukan sivummalle ottamaan koiraa vastaan. Kahden damin jälkeen olin jo lopettamassa, niin kuin suurin osa muistakin oli tehnyt, "ettei vaan nuorella koiralla vire laske..". Mutta meidät laitettiin sitten hakemaan yhteensä 4/5 damista. Ja se neljäs hakukin sujui ihan yhtä vauhdilla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti