maanantai 16. huhtikuuta 2012

Taipparikurssi 1/4

Tänään alkoi odotettu UMN:n taipparikurssi. Yhteenvetona voi sanoa, että paljon huonomminkin olisi voinut mennä. Yhteistreeni nomehommissa on vielä niin jännittävää ja harvinaista herkkua, että mitä vaan voi tapahtua...

-Yleinen käytös: olihan tuota säntäilyä ja hyppimistä, välillä piippaamista, mutta pääosin oli kuitenkin suht rauhallinen (Merlinin mittakaavalla). Ei karannut kenenkään ihmisen tai koiran luokse, mikä oli jo saavutus sinänsä.

-Luoksetulo: testinä yksi luoksetulo. Koira istumaan ja kutsuttiin luokse. Muut koirat olivat sivummalla, mutta näkösellä.  No problem.

-Seuraaminen hihnassa: seuraamista yksin ja pujottelua. Vähän venkoilua oli, joten hihnan laitoin sitten ihan kallon juureen. Ja tulihan tämä sitten siinä vierellä. Häiriössä treenatessa tämä on siis suurin kompastuskivi, ja tästä saatiinkin kotiläksyä. (Toko-seuraaminen menee paljon paremmin ja usein on tullut houkutukseksi käyttää samaa käskyä nomessa...)

-Seuraaminen ilman hihnaa. En uskaltanut tehdä, kuin lyhyen pätkän ilma hihnaa. Ei mitään täydellistä, mutta ei karannut :)

-Yksi muisti/ohjaus. Seuraaminen välissä ihan varmuuden vuoksi hihnan kanssa, vaikka tätä ollaa aika paljon tehty yksin. Ihan ok, vauhdikkaasti toimi ja ilman kutsua palautti. Keksi nyt taas jostain syystä mennä ensin pari metriä ohi ja sitten vasta luokse. Tämän luulin saaneeni jo karsittua pois. Luovutus hyvin eteen istuen.

-Yksi markkeeraus. Vaikka karkaamisongelmaa ei markkeerauksissa ole ollut, niin turvauduin taippariotteeseen. Hyvin tuli ilman pilliä, mutta porhalsi taas vähän ohi ja sitten vasta eteen istumaan. Ehti pudottaa damin maahan eteeni.

Kokonaisuutena ihan positiivinen alku. Ei käynyt moikaamassa heittäjää, koiria tai ihmisiä, mikä oli suurin pelko. Odottelu ja seuraaminen enemmän tai vähemmän hötkyilevää, mutta työtä tehdessä keskittyi hyvin. Kiva aina näissä huomata, ettei ei se muillakaan täydellisesti mene (huom. mukana ei ollut käyttölabukoita..).

4 kommenttia:

 1. Ehdin vasta nyt tsekkaamaan teidän blogin, kivalta näyttää :) Oltiin Aidanin kanssa viime syksynä tuolla samalla taipparikurssilla, ja kyllä sielläkin viimeisillä kerroilla koirat keskittyivät ja tekivät jo paljon paremmin!

  Niin ja mä olen näyttänyt tolle apinalle tosi laiskasti riistaa, ja vielä taipparikurssillakin se hieman närppi varista ja etenkin kanin ottaminen oli tosi vaikeaa. Silti kun käytiin viime kesänä taippareissa, se suorastaan omi riistat itselleen. Parempi sekin kai kuin se, että oksentaisi niiden päälle. :D Pari vaakkua ja yksi pupu meillä on jemmassa pakkasessa, ja vissiin kerran olen tänä talvena jaksanut nostaa ne sieltä pois näytille..

  Niin ja jos on toukokuussa aikaa/intoa, niin mä olisin tosi kiinnostunut nometreeneistä. Suuri osa treenikavereista koostuu jostain ihan muista kuin noutajista niin nomejuttuja tulee treenailtua lähinnä yksin, seura olisi siinäkin poikaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista! Tottakai olemme toukokuussa innokkaina tulossa yhteistreeneihin nomeilun tiimoilta. Seurailen teidän blogia myös ja tsemppailen toko-hommissa. Meillä se puoli näyttää nyt jäävän paitsioon.

  VastaaPoista
 3. Kurkkaamassa koirablogia. :) Meillä harrastetaan näyttelyitä sekä agilityä ja tokoa. Agilityssä pitäis uskaltaa ykkösiin tänä vuonna, viime kesänä mölleiltiin. Tokon aloitin viime syksynä ja tykkään tosi kovasti, ehkä jossain vaiheessa vois jopa siinäkin kisata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fb:ssa olen koiriesi kuvia välillä ihaillutkin! Törmäillään :)

   Poista