sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Mejäilyä


Tänään sitten koitti koirien vuoro tehdä hommia verijäljellä. 50 m jälki yhdellä makauksella. Oli mielenkiintoista nähdä erilaisia ja eri ikäisiä koiria työssä. Jälkeenpäin sitten analysoitiin koirien käytöstä jäljellä.

Puma veti ihan suvereenisti. Aloitti homman hötkyilemättä ja määrätietoisesti meni loppukaadolle. Itselläni oli vaikeuksia pysyä perässä, kun koira veti siihen mallliin. Välimakaus taisi kyllä jäädä huomaamatta.

Merlin taas...noh..mitä nyt sanoisi. Jos olisi ollut hakutehtävä, niin päämäärä saavutettiin, eli sorkka löytyi. Merlin teki myös työtä tosi innokkaasti ja keskittyneesti, mutta ei se kyllä jälkeä seurannut. Teki siksak-muotoista hakua. Lähti seuraamaan ihmisjälkeä kahdessa kohtaa (eli sen tyypin jälkeä, joka oli juuri vienyt sen hirvensorkan loppuun). Lopulta sai ilmavainun kaadolta ja meni sinne.

Pitää ehkä todeta, että ehkei tämä mejäily kuitenkaan meidän juttu ole. Mutta tuo voimakas ihmisjäljen seuraaminen pisti miettimään, että jos kokeilisi peltojälkeä tms. Merlin kyllä käyttää nenäänsä todella paljon ulkona, mutta tämä verijälki ei ehkä ole se suurin kiinnostuksen kohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti