keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Ex tempore -nomeilua

Tänään en osannut päättää, treenataanko vai ei. Otinpa kuitenkin varmuuden vuoksi muutaman damin mukaan parin tunnin lenkillemme. Jotain perusseuraamisia hihnassa ja ilman toki tehtiin, niin kuin lähes joka lenkillä. Vähän pysäytystä, paikallaoloa, luoksetuloa ym. juttuja myös.

Ja sitten treeniä ilman mitään suunnitelmia: Alkuun tein pienen, 5 damin motivoidun hakuruudun tuuliseen kaislikkoon. Tuuli tuli sivulta. Ja koska siellä oli aika märkää, oli haetuttava kaikki damit... Nyt tosiaan näki aika hyvin, miten koira menee tuulen alle ja suorittaa hakua sieltä päin. Tuulta käytin sitten hyväksi lähetyksissäkin (ohjaajakin alkaa tajuta jotain jutun juonesta..). Ekan damin kohdalla sai hajut kaikista muistakin dameista, ja lähti jatkamaan hakua dami suussa.. tiputti damin kerran, mutta ei vaihtanut. Kaikki muut tulivat suoraan ihan hyvin.

Sitten tehtiin pari linjaa, motivoituna ja ilman. Sitten koira sai taas vuosisadan hepulit ja kiiti pitkin maita ja mantuja tehden matkalla mahtiloikat jokaiseen mutalammikkoon.. Kokeilin myös vähän uutta suuntaa: poispäin ohjaajasta etenemistä. Muistin, että olin sittenkin tätä tehnyt joskus sisällä. Päätin nyt opettaa siis suoraan poispäin menon (enkä niitä 45 asteen kulmassa etenemisiä). Sitten tehtiin niityllä yksi muisti/markkeeraus pidemmällä etäisyydellä. Matkaa ainakin 100 m ja siinä oli sellanen kumpu välissä.

Lopuksi vielä yksi markkeeraus veteen, ettei tarvitsisi sitten sisällä pestä koiraa. Näissä on edelleen tekemistä luovutuksen kanssa. Tuo ihan siihen rantaan...

Torstaina ja perjantaina onkin sitten agilityä ja viikonloppu menee jäljestäessä Puma-koiran kanssa, joten mahdollisesti vasta maanantaina jatkuu nomeilusysteemit.

Taippareihin mennään (jos arpa suo) 9.-10.6. Sitä ennen olisi toukokuun aikana suunnitelmissa tehdä yksi riistatreeni, jossa olisi samat tehtävät, kuin taippareissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti