tiistai 24. huhtikuuta 2012

Ohjausta

Tänään teimme iltapäivälenkin lomassa oikeaa ja vasenta suuntaa (molemmat x 2) ja 2 eteenlähetystä, yhden muistin ja pari markkeerausta veteen. Kaikissa tein vähäsen seuraamista ja malttia siinä sivussa. Kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan.

-Treenattiin isolla niityllä, joka on mitä mahtavin treenipaikka. Siellä on kaikenlaista maamerkkiä (puita, iso kivi yms), ojia ja sitä reunustaa metsä. Laitoin koiran istumaan, heitin molemmille puolille damit. Kutsuin koiran luokse, tehtiin seuraamista damien ohi, istutin takasin keskelle. Lähetin oikealle. Vein koiran taas sitten keskelle, heitin noudetun damin takaisin. Menin nyt toiselle puolelle ja lähetin taas oikealle, eli eri damille. Viimeisen sai hakea eteen lähetyksellä.

-Sitten jatkettiin matkaa ja heitettiin yksi muisti puurivistön päähän. Seuruututin n sata metriä ja tehtiin samantyyppinen juttu, kuin aluksi. Nyt vaan lähetin molemmilla kerroilla vasemmalle. Sitten kierrettiin niitty loppuun ihan vapaana juosten ja palattiin muistipaikan lähelle. N. 50-70 metristä lähetin koiran hakemaan damin.

-Loppulenkistä tein pari heittoa veteen. Toinen kaislikkoon, olikin yllättävän hankala koiralle löytää kaislikosta. Toinen avoveteen, vaikka himouimari onkin, hidasteli hiukan veteenmenossa.

Oikean ja vasemman erottaa hyvin. Itseasiassa oppi nuo käsimerkit nopeasti ja hommaa on vaikeutettu juuri niin, ettei ole ikinä lähtenyt väärään suuntaan. Aloin melko nopeasti jo aluksi tekemään sitä, että damit olivat molemmissa suunnissa ja osaa kyllä kropasta ja kädestä lukea oikein. Sisällä ollaan ihan vähäsen huoneen kulmia/huonekaluja käyttäen tehty myös eteen-stop-oikea/vasen -harjoitusta, mutta ulkona ei vielä. Lisäksi pitäisi nyt päättää, mitä muita suuntakäskyjä käytän... Pitää tutkiskella asiaa ja kysellä kokeneemmilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti