sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Paritreenit auringossa

Ihanassa helmikuisessa auringonpaisteessa nomeilua. Merlin treenasi Alvan (täti) kanssa ja Gwenda Svanten (Merlinin veli) seurassa.

Merlin oli taas rauhallisempi, kuin aiemmin. Piippausta ihan satunnaisesti, edelleen se purkaa sitä välillä ylitsevuotavaa stressiään hyppimällä. Mulla on ollut miettimistä siinä, että miten tuohon suhtautuu ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että kannattaa vaan rauhoittaa sitä kävelemällä pois tilanteesta, silittelemällä ym. Riuhtominen, äriseminen ym. tekevät vaan lisää kierroksia koiraan. Nyt se jo välillä ihan itse keksii, että se istuminen on varmaan hyvä ratkaisu silloin, kun ei muuta osaa.  Alvan perään ei enää nykinyt, mutta jos olisi ollut irti, niin olisi lähtenyt perään. Itse työskennellessä stressi ja kuumeneminen näkyi siinä, että vaihteli pariin otteeseen damia ja ennen linjalle lähetystä poika ei oikein tiennyt, miten päin olla. Ja siinä damin luovutuksen jälkeen koiralle tulee aina sellainen hetki, että ei tiedä mitä tehdä, jolloin saattaa vaikka pinkaista toisen koiran luo. Tänään kerran oli lähtemässä, mutta parin metriä irottuaan palasi takaisin. Näihin pitää saada vaan niin selkeä rutiini, ettei koira ehdi miettiä muuta.

Alkuun seuraamista damien ohi/pujotellen. Teimme tiellä linjaa, jossa oli 6 damia peräkkäin. Vuorotellen hakivat. Damit olivat lähellä toisiaan ja Merlin vaihtoi kahdella kerralla siihen seuraavaan damiin.

Toinen harjoitus muuttui vähän sitä tehdessä (emme jaksaneet tarpoa syvässä lumihangessa niin paljoa). Neliön kahdessa vierekkäisessä kulmassa oli 6 damia. Koirat lähetettiin vastakkaisista kulmista joko neliön sivua pitkin tai vinottain läpi. Hanki oli syvää ja keskellä meni pituussuunnassa mootorikelkkaura, mikä houkutteli koiria. Merlinin osalta toteutus oli tämä:

1. lähetys neliön sivua pitkin meni suoraviivaisesti.

2. lähetys piti mennä toista sivua toiseen kasaan, mutta Merlin päätti mennä sinne ensimmäiseen paikkaan, eli viistosti. Lisäksi meni osittain moottorikelkkauraa pitkin meno- ja paluumatkalla.

3. lähetys samasta kulmasta neliön sivua paikkaan, johon pyrin jo edellisellä kerralla. Tässä välissä Merlin oli nähnyt Alvan damien luona, mikä motivoi sopivasti ja sain koiran sinne suoraviivaisesti.

4. Vaihdoin toiseen kulmaan ja lähetin samaan paikkaan, mistä 3. dami noudettiin, mutta nyt viistosti. Lähti oikeaan suuntaan, vaihtoi moottorikelkkauralle, jota eteni kunnes pysäytin ja ohjasin oikealle. Toimi näinkin.

5. Vaihdoin taas kulmaa ja lähetin vastakkaiseen kulmaan. Nyt kaikista urista huolimatta eteni ja palautti täysin suoraan.

6. Menin neliön ulkopuolelle tielle, jossa lähetin eteen ja pysäytin ja ohjasin vasemmalle. Ensimmäisellä kerralla lähti juoksemaan vasemmalle ohjatessani täysiä luokseni. Tein saman lyhyemmällä matkalla (ja huomasin, että olin pysäyttänyt ja ohjannut vasemmalle aivan liian aikaisin). Nyt pysäytin oikeassa kohdassa ja sain koiran dameille.

Gwendan kanssa alkuun malttijuttuja.  Sitten tieltä dameja (6 damia peräkkäin linjalla). Svante oli ohjaajansa kanssa seisomassa siellä damien lähellä, jolloin Gwendalle ei tullut mieleenkään vaihtaa. Haki ensin 2 putkeen ja lopuksi yhden. Viimeisessä ei ollut avustajaa seisomassa ja hetki meni arpoessa, josko kävisi vaihtamassa. Ei vaihtanut.

Loppuun 2 markkeerausta hankeen. Matka lyhyt, mutta puut vaikeuttivat näkyvyyttä. Molemmat tulivat ylös, mutta ei mitään aivan suoraviivaisia suorituksia ollut. Markkeerauksia ei olla juurikaan tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti