keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Gwendalle passitreeniä ja Merlinille ohjausta

Otin Gwendan tänään ryhmätreeniin harjoittelemaan rivissä kulkemista ja passityöskentelyä. Tämän kanssa oli kyllä mukavan rentoa. Oli pääosin oikein nätisti ajoittaista piippaamista lukuunottamatta. Pidin varmuuden vuoksi hihnassa. Pari kertaa liikahti sivulta 1,5 h:n aikana viereisen koiran suuntaan, mutta pysyi jämptisti vierellä. Yhden motivoidun linjan sai. Lumisen damin kanssa luovutus oli hösläämistä.

Merlin sai omat treenit. Kun alun kohkaamisen jälkeen taas rauhottui ja seurasi nätisti, pääsi tekemään kolme n. 40 metrin sokkoa linjaa, joihin irtosi kaikkiin hyvin. Muut menivät suoraviivaisesti, viimeisessä jouduin ohjailemaan, kuunteli hyvin ja nosti damin.

Sitten tein motivoidun linjan lumivallin yli, joka sujui hyvin. Toinen motivoitu 50 m linja tasaisella. Sitten lähetin edellisen damin kohdalle, pysäytys ja yritin ohjata sivuun lumuvallin yli, mutta tämä meni liian hankalaksi, vallin päälle meni, muttei edemmäs. Sai hakea tuon damin suoraan ohjaten.

Motivoituna 3 damia lumihankeen ja lähetysmatka piteni joka kerta. Ensin oli n 50 m, sitten 70 ja lopulta 90 m. Kaksi ensimmäistä meni hyvin, joutui todella käyttämään nenää. Vikaan irtosi huonosti ja lopulta irrottuaan palasi tyhjänä. Ei enää irronnut. Menin näyttämään damia ja lähetin uudestaan onnistuneesti. Lopuksi motivoitu linja vielä lumivallin yli. Näitä esteiden/teiden/ym. yli ohjaamista pitää treenata jatkossa. Lumella kuorrutetut damit pysyi hyvin suussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti