lauantai 23. helmikuuta 2013

3 päivää, muutamia treenejä

Viime päivinä ollaan vähän reenailtu...

Keskiviikkona nomeilua: ryhmätreenit Gwendan kanssa. Typylle siis lähinnä passi/malttitreeniä. Alkuun piippausta, mutta rauhoittui treenin edetessä. Yhden lähihakutreenin sai tehdä ja loppuun vähän vaihtamattomuustreeniä.

Torstaina akatemiassa agilityn ratatreenit: treeneistä en enää paljon muuta muista, mutta hyvä mieli jäi molempien koirien jäljiltä. Rataa en nyt piirrä. Merlinin kanssa sorruin alussa liian laiskaan ohjaukseen, jolloin koira ajautui liian pitkälle. Skarpattuani alkoi homma rullaamaan oikein mainiosti.

Gwendan kanssa ne hankalimmat ohjauskuviot sujuvat yllättävän mutkattomasti, koska se seuraa niin tarkasti ohjausta. Haasteen tuottaa eteneminen ja irtoaminen, joiden suhteen saatiin kotiläksyä (jälleen).

Perjantaina ensin omatoimiagit: Merlinille sitä samaa vanhaa, eli keppejä ja kontakteja. Hyppyjä siinä välissä virkistykseksi. Kepeissä tein eri lukumääriä parilla-kolmella verkolla ja verkkojen paikkoja vaihdellen. Lopuksi 6 keppiä ilman verkkoja, mutta pienillä ohjausavuilla. Saimme onnistumisia :)

Gwendan kanssa myös keppejä, verkoilla ja 4 kepllä ilman. Gwendalla tämä homma on vielä aika hakusessa. Pitää jatkossa laittaa lisää verkkoja, jotta saisi vauhtia. Vähäsen hyppelyä. Nostin rimoja jo  korkeammalle ja yllätyin siitä, että pikkutytöstä löytyykin tuota pomppua oikein mainiosti. Kaikkia kontakteja vähäsen.

Nometreenit Merlinille Daisyn kanssa. Olen todella iloinen pojan työskentelyinnosta ja se osaa ihan oikeasti jotain. Se haaste on tuo kuumuminen toisten koirien läsnäollessa. Tänään oli taas astetta rauhallisempi, kuin viimeksi, eli oikealla tiellä ollaan. Vielä ollaan kaukana siitä, että voisi pitää irti toisen koiran työskennellessä, kun poika pinkoisi perään.

Mutta itse treeni: teimme samanlaista lähihakuharjoitusta, kuin "isot" koirat tekivät keskiviikkona Gwendan ryhmätreeneissä. Piilotin 3 damia lumeen 2x2 metrin alueelle. Ensin koira istumaan (selkä dameihin) ja lähihakupillitykseen. Seuraavat haetutin n. 15 metrin etäisyydeltä eteenlähetyksellä-pysäytyksellä ja lähihakupillityksellä. Tämä kuunteli ihan huippuhyvin pilliä mennessään liikaa sivuun/taakse, sain pidettyä oikealla alueella todella helpon tuntuisesti. Jes :)

Hakuruutu, 7 damia molemmille. Merlinillä voisi tuota motivointia vähentää hakuruuduissa, kun sen ensimmäisen damin hakuun ilmeisesti kuuluu sellainen katsastuskierros koko ruudun läpi (en ole varma, oliko vaihtelua, mutta jokin sillä kesti). Loput tulivat suoraviivaisemmin.

Kakkosmarkkeerauksia vuorotellen avoimella jäällä. Heittäjä heitti damit itsestään katsoen molempiin suuntiin. Välillä damit menivät aivan lumeen piiloon, välillä näkyi selvästi. Alkoi jo kuumenemaan heittoihin, oli karata, mutta kiellolla palasi sivulle. Teimme 2 kertaa. Ensimmäisessä vaihtoi suunnitelmiaan kesken etenemisen (koska toinen dami näkyi selvemmin), mutta sai kuitenkin jälkimmäisenkin suoraviivaisesti ylös. Toinen kerta meni nappiin. Lopuksi vähän malttia, eli nostelin damit itse ylös.

Saadakseni loputkin mehut koirasta pois, teimme vielä linjoja. 4 damia heinikkoon sellaisen tolpan juureen. Lähetyspaikka kiersi ympyrän kaarella. Yhtä lukuunottamatta meni suoraan (valitsi helpomman polun umpihangen sijaan).

Gwenda teki kahdenlaista vaihtamattomuustreeniä. Ensin linja, jossa 2 damia peräkkäin ja avustaja vahtimassa, ettei vaihda. Gwendalle riitti jo avustajan läsnäolo, eikä vaihtanut. Toisena sitten linja, jossa kesken palutukseb avustaja pudotti damin maahan. Ensimmäisessä yritti vaihtaa, (mutta estettiin). Toisessa oli jo oppinut läksynsä.

Lumisilla dameilla on pudottelua. Otin nyt kyykyssä vastaan (en vaatinut istumaan). Olin positiivisesti yllättynyt, että tyttö ihan tyrkytti sitä damia kohti kasvojani. Hyvällä tiellä olemme luovutusten suhteen.

Gwendan kanssa vielä illalla UMN:n vikat agitreenit, jossa oli 1-luokan rata. Teimme kahdessa osassa, ja radalla oli yksi kohta, joka tuotti vaikeuksia. Siinä piti irrota sivusuunnassa putkeen.

Nyt on kotona kaksi aikalailla rauhallista koiraa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti