tiistai 5. helmikuuta 2013

Agi+nome -tehopäivä

Arkivapaa vietettiin ensin agilityhallilla ja sitten Daisyn kanssa treenaten nomejuttuja.

Agitreeneissä oli vähän sellasta nyhväämistä keppien kanssa molemmilla, mutta onneksi hyvät nometreenit pelastivat päivän.

Agility: Merlinin kanssa palattiin kontakteissa (A ja puomi) perusteisiin, eli lähdettiin tekemään ensin pelkkiä alastuloja lisäten liikehäiriötä. Teimme myös kokonaisina esteinä. Puomilla oli myös sellainen haaste, että ylösmenossa oli putki kaarella niin, että molemmat sisäänmenot houkuttelivat. Saimme onnistumisia, pysyi oikein täpäkästi alastuloilla.

Keppeihin en löytänyt verkkoja, lähdimme tekemään ilman verkkoja ensin kolmella ja lopulta kuudella kepillä. Kuusi oli jo vaikea, onnistumisia tuli ehkä 1/5 ja tarvitsi apuja ja mullakin taisi mennä hermot pariin otteeseen, mikä ei tietystikään johda mihinkään.

Gwendan kanssa lyhyesti keppejä, vain kolme keppiä oli, kun ei oikein homma toiminut. Lisäksi kontakteja ja vähän etenemistä. Oli jotenkin vaisu, joten en treenannut enempää.

Nomejuttuja Merlinille Daisyn kanssa. Teimme linjaa pikkuiselle metsäiselle saarelle, ehkä 4 noutoa tuolta, yksi varmaankin suoraviivaisena, muissa homma lähti vähän hakumaiseksi. Yksi pidempi linja järven jäälle (muistidami) joka meni hyvin.

Kakkosmarkkeerauksia. Olimme n. 80 metrin päässä toisistamme ja heittelimme vuorotellen toisen koiralle kakkosmarkkeeraukset (x 2) jäälle. Merlin teki hyvin. Oikein kiva oli huomata, että meni suoraviivaisesti dameille ja palautti hyvin, vaikka heittäjä oli koiran kanssa seisomassa siellä damien välissä.

(Välissä Daisy teki jäällä 4 linjaa, johon en päästänyt Merliniä, kun nyki Daisyn perään sen lähtiessä)

Viimeiseksi hakuruutua, Merlin haki 5/10, kun vihdoin rauhoittui, eikä enää nykinyt toisen työskentelevän koiran perään. Sai hakea sen viimeisen, jossa teki hyvin sinnikkäänä nenällään töitä.

Merlin ei kertaakaan karannut toisen koiran luo. Keskittyi työntekoon hyvin, palautti suoraviivaisesti. Pysyi paikallaan hyvin kun täyteltiin ruutua, vietiin dameja linjalle ym. Heikkous on edelleen se toisen koiran perään nykyminen, kun toinen lähtee noutoon. Mutta oli kokonaisuudessaan rauhallisempi, kuin edellisessä kimppatreenissä. Ennen jokaista noutoa seuraamista ja pääsi vasta noutamaan, kun oli jokseenkin kunnolla kuulolla.

Gwendalle yksin muutama helppo ja lyhyt markkeeraus tielle. Nyt lähinnä uutena asiana vieras heittäjä (ja markkeerauksia on tehty erittäin vähän). Ensimmäisen hain itse, kaksi seuravaa sai hakea sen jälkeen kun seuruutin (aina vapaana) hetken poispäin. Seuraavassa seuruutin damia kohti ja sai hakea. Viimeisessä seuruutin damille asti ja otin damin itse talteen. Hyvin kuuliainen, ei ajatustakaan varastamisesta. Ensimmäisessä palautuksessa menin kyykkyyn, jolloin tiputti. Seuraavissa jäin seisomaan, jolloin istui ja luovutti damin käteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti