lauantai 9. helmikuuta 2013

Hakuruudut

Gwendan agility jäi eilen välistä minun joutuessa jäämään töihin.

Nomeporukka oli tänään kovin pieni, mutta hyvät treenit saimme aikaiseksi Alvan (Merlinin täti) ja Svanten (Merlinin veli) kanssa. Teimme hakuruutua niin, että ensin treenasivat Merlin ja Alva ja perässä Gwenda ja Svante.

Merlin: alkuun seuraamisia, damien välissä pujottelua, luoksetuloja ym. Treenasimme paikalla pysymistä siinä tilanteessa, kun toista koiraa pillitetään luokse. Ensimmäisellä kerralla reagoi toisen pilliin tulemalla luokseni, mutta seuraavat kaksi kertaa onnistuivat hyvin. Merlin kyllä kuumenee dameihin paljon kovemmin toisen koiran läsnäollessa, mikä toisaalta tarkoitti myös hyvää työintoa hakuruudussa. Näitä malttijuttuja pitää siis tehdä erityisesti treenikaverin kanssa, koska yksin ei tuota juurikaan vaikeuksia.

Hakuruutu ilman motivointia. Haki kuudesta damista kaksi ensimmäistä ja viimeistä. Ei moitittavaa. Pysyin yllättäen rauhassa ja hiljaisena toisen koiran tehdessä töitä.

Gwendan kanssa myös alkuun maltti- ja seuraamis- ym. juttuja. Pari kertaa oli karkaamassa damille, mutta kiellon myötä päätti olla nostamatta.

Hakuruutu motivoituna. Avustaja oli ruudussa valmiina, jos lähtisi vaihtelemaan. Mutta typyhän lähti välittömästi damin saatuaan luokseni pillillä tai ilman. Palautukset hyviä, luovutukset eivät (roiskasi lumiset damit jalkoihini), mutta nyt en nipottanut niistä. Pääasia oli että ylipäätäänsä palautti suoraviivaisesti ja vauhdilla. Haki ensin 3/6 ja täytön jälkeen 3/5. Viime kerralla koira oli vielä vähän hukassa, mutta nyt sillä oli ihan selkeä kuva siitä, mitä pitää tehdä.

Pito- ja luovutusharjoitukset jatkuvat sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti