sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Torstaina agit ja sunnuntaina nomet

Olipas kiireinen viikko - eli koiratreenit jäivät vähäisiksi.

Torstaina akatemian treenit molemmille. Olipa kiva rata, paljon tiukkoja persjättöjä ja saksalaisia. Ne alkoivatkin sujua molempien hurttien kanssa ihan mainiosti, mutta yhteen "helppoon" persjättöön tyssäsin sekä Gwendan, että Merlinin kanssa. Sen verran tahkottiin niitä hankalimpia kohtia Merlinin kanssa, ettei koko radan kokeilemiseen jäänyt aikaa. Gwendan kanssa ei muutenkaan vielä kovin pitkiä pätkiä tehdä. Hyvä fiilis jäi :)

Tänään nometreenit sisarusten seurassa. Gwenda treenasi Svanten ja Eban kanssa. Merlin kahdestaan Alvan kanssa.

Gwendalla on näköjään tapana alkuun piippailla, mutta sitten rauhoittuu. Tehtiin malttjuttuja ym. alkuun. Vähän suuntia. Sitten markkeerauksia lumihankeen. Ensin 3 markkeerausta n 30-40 metrin matkalla. Vaikeusaste oli juuri sopiva, dami meni lumipenkan taakse, ettei sitä nähnyt aivan suoraan, ja piiloitui osittain lumeen. Palautuksessa heitettiin häiriödami, mikä selkeästi aiheutti ihmetystä, mutta ei miettinytkään vaihtamista. Vähän sellaista kaartelua palautuksessa on. Lopuksi 2 markkeerausta toiseen kohtaan, palautuksessa myös häiriödamit, jotka annoin noutaa luovutuksen jälkeen. Hyvät treenit.

Merlin sentään...energiaa oli, kuin pienessä kylässä. Koira oli aivan täpinöissään ja maltti olematonta. Edellisissä paritreeneihin verrattuna siis takapakkia tullut. Ehkä johtuu siitä, että oltiin nyt ihan "treenikentällä". Jo ihan paikalla pysyminen, kun vein damia, tuotti vaikeuksia.

Alkuun näytti siltä, ettei tänään voi tehdä ainuttakaan noutoa, mutta koira rauhoittui mennessämme metsään rauhoittumaan. Lähetin sitten sieltä linjalle (jossa piti mennä hangesta auratulle kentälle ja taas hankeen. Tuo meni aina viivasuoraan ja vauhdilla. Palautus myös vauhdilla. Seuraavaan ohjaukseen koira oli hyvin kankeasti käännettävissä, koska toinen dami painoi mielessä. Sain oikealle damille, mutta vaihtoi palauttaessa. Nämä vaihtelut ovat sellaisia, mitä on alkanut ilmetä koiran kuumuessa, eli paritreeneissä. Pitää jatkossa kiinnittää huomiota asiaa. Lopuksi vielä 2 linjaa, jotka menivät mainosti. Loppuun paikallaoloa Alvan vieressä. Pitäisi olla ihan läpihuutojuttu, mutta ihan jo koiran jättäminen/pitäminen paikallaan oli hankalaa. Merlin oli kaikki aistit herkimmillään reagoimassa johonkin merkkiin, että saisi ampaista liikkeelle... Ihan mahdotonta..

Tässä valossa alkoi pikkasen jännittämään nuo Pirkan damit, johon olemme osallistumassa. Yritän ottaa tuon kisan sellaisena testinä, että ollaanko valmiina alo-luokkaan tälle kesälle vai ei. Jos tuo on ihan katastrofi, niin virallinen startti saa odottaa taas seuraavaan kesään - tai ikuisesti.

Alla kuvia eiliseltä lenkiltä Porvoon jäillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti