sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäistreeniä - osa 3

Ja viimeinen pääsiäisen nometreeni jäällä Alvan ja Svanten kanssa. Tutut parit, eli Merlin treenasi Alvan kanssa ja Gwenda Svanten.

Merlin: tuttua markkeeraus + ohjaus -settiä. Nyt muisti/ohjausdamit olivat niin, että toinen oli todella kaukana, yli 90 asteen kulmassa markkeerausdamista ja toinen lähempänä, alle 90 asteen kulmassa. Näiden muistidamien välinen kulma oli luokkaa 40 astetta. Markkeeraukset tulivat kaislikon reunaan. Alkuun paikallaoloa ym. siinä muistidamien viennin lomassa.

Ensin markkeerausheitto - ohjaus kauimmaiselle damille - sitten markkeerausdami ylös. Hyvin vauhdikasta ja (lähes) suoraviivaista. Palautukset ja luovutukset hyvät. Muisti paremmin markkeerauspaikan, kuin minä. Heittäjä oli vähän siirtynyt sivuun, joten siitä ei voinut katsoa.

Seuraavaksi markkeerausheitto - haki markkeerauksen, jota joutui pikkasen rengastamaan, mutta pysyi oikealla alueella nostaen damin - sitten ohjausdami taas suoravivaisesti.

Todella hyvin siis meni, mutta vielä ilahduttavampaa oli se, että tehtävien jälkeen seurasi vapaana Alvan ja ohjaajansa luo säntäilemättä. Toivo heräsi sen suhteen, että kyllä tästä joskus vielä ryhmätreeneihin on...

Ainoa miinus oli se, ettei oikein pysynyt rauhallisena heitellessäni Alvalle markkeerausheittoja. Ääntelyä ei ollut, mutta vähän rimpuilua.

Gwendan kanssa alkuun maltti/tottisjuttua. Sitten ohjausta motivoituna yhdelle ja samalle poijulle (muistaakseni 3 kertaa) eri suunnista. Kerran teimme markkeerauksen (kaislikkoon) ja ohjauksen 90 asteen kulmassa, mutta tämä oli liian haastavaa. Gwenda alkaa vinkumaan, kun on epävarma. Menin kuitenkin sen verran kohti ohjausdamia, että ohjaus onnistui (ilman vinkumisia). Sitten markkeerausdami ylös. Lopuksi yksi markeeraus kaislikkoon ilman mitään sekoittavia ohjausdameja ja koira pysyi rauhallisena. Kävelin muutaman metrin poispäin ennen lähetystä.

Gwendan oli ilman hihnaa ja rauhallisena koko treenin, ainakin toistaiseksi sen kanssa on ollut hyvin mutkatonta tämä perustottelavaisuuspuoli.

Loppupäätelmänä Gwendan kanssa markkeeraukset vielä erikseen. Jos haluaa tehdä useammilla dameilla jotain, niin lähinnä ohjausta ja isoilla kulmilla (vähintään 90 astetta). Itseluottamusta typy tarvitsee.

Tämä olikin viimeinen pääsiäistreeni, koska huominen menee töiden merkeissä. Tiistaina olisi tarkoitus suunnata agihallille, jos yön jälkeen olisi jotenkin tolpillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti