lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäistreeniä - osa 2

Tänään omat treenit molemmille. Mukana ampuja/heittäjä. Pitihän se uusi starttipistooli saada heti käyttöön.

Merlin: Treenasimme metsässä, upottava hanki teki kulkemisesta raskasta.

-Laukaus+markkeeraus. Markkeerasi hyvin, pyöri oikeassa paikassa, mutta valkoinen dami, joka upposi täysin hankeen ei noussut. Uusi laukaus + heitto samaan kohtaan. Nyt nousi nopeasti.
Samaan kohtaan vietiin koiran näkemättä dami. Uusi laukaus ilman heittoa ja ohjaus samaan kohtaan ilman ongelmaa.

-Uusi samanlainen setti samaan kohtaan, mutta vaihdoin lähetyspaikkaa. Markkeraus sekä ohjaus sujuivat hyvin.

-Hakuruutu, jossa 7 damia. Ei motivointia. Koiran työskentelyä en nähnyt, koska näkyvyyttä ei ollut, mutta damit tulivat tasaiseen tahtiin. Lähetin samasta kohdasta, ja hyvin suuntautui pikkasen eri suuntaan rintamasuuntaa muuttamalla. Raskas hanki painoi ja suht lämmin kevätilma sai koiran läkähdyksiin. Kaikki muut palautukset hyviä, mutta kuudennen kohdalla tuli eteeni, tiputti damin ja alkoi syömään lunta ja kierimään hangessa.. Vikaa en lähtenyt haetuttamaan.

Kaikki muu toimi, mutta se seuraaminen on edelleen hötkyilevää. Koira ei varsinaisesti karkaa hallinnasta, mutta jatkuvasti saa kutsua takaisin viereen. Ei hyvä ensi viikonlopun koitosta ajatellen, mutta näillä mennään...

Gwenda: Treenasimme polulla, sama ajatus kuin Merlinillä, mutta tehtävät helppoja. Ajatus nyt lähinnä totuttaa laukaukseen (ja laukaukseen pysähtymiseen) ja teimme ekan (puoli)sokon linjan.

-Kävelimme polulla ampujaa kohti. Laukauksesta seis ja markkeeraus ja nouto. Samaan kohtaan jätettiin dami koiran näkemättä. Sitten laukaus ilman heittoa ja ohjaus damille. Lähti epäröimättä. Lopulta malttitreeninä laukaus+markkeeraus, jonka hain itse.

-Hakuruutu niin, että dameja heiteltiin polulta molempiin suuntiin (heittäjä ei jaksanut tarpoa lumessa ja jälkikäteen oli hyvä ajatus, ettei nuoren koiran voimat ja into loppuneet kesken). Motivointi niin, että kuulu sorsapillitystä ja näki yhden damin lentävänkin. Olen huomannut, että molemmille koirille on huono juttu, jos näkee liikaa dameja lentävän, koska lähtevät herkästi vaihtelemaan.

Tosi hyvin haki, sai hakea 5/6 innon ja vauhdin säilyessä alusta loppuun. Tämä on niin hupaisa veijari, kun menee hieman pentumaisesti into piukeena... Lumiset ja isot damit putoilivat tahattomasti matkalla, mutta pyrki tuomaan ne eteen istuen. Tuo pudottelukin oli aika söpöä, kun pikkuisella oli täysi vauhti päällä ja damin pudotessa hirveä kiire saada se takaisin matkaan ja mulle.

Perushallinta ym toimi. Hiukan vinkui alussa. Samaa rataa vaan jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti