perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäistreeniä - osa 1

Yritetään näin 3:na pääsiäisen vapaapäivänä ryhdistäytyä tämän treenaamisen suhteen. Merlinillä on viikon kuluttua Pirkan damit, jotka pikkasen jännittävät... saattavat olla vielä vähän liian haasteellinen juttu jo perushallinnan osalta... tai hyvänä päivänä voi olla oikein onnistunut homma. Gwenda taas on ilmoitettu Uudenmaan ohjukseen. Sen suhteen alkaa homma jo näyttää paremmalta, hakuruutua pitää vielä tehdä enemmän. On jäänyt vähille, koska olen halunnut vielä ruutuun varmistajan, jottei vaihtelisi.

Ja treeni-intoa kasvattamaan tuli postissa juuri 10 uutta damia (lukuisten hävinneiden tilalle), damilaukku (jottei ne damit tippuisi sieltä damiliivin taskuista pöpelikköön), sorsapilli ja starttipistooli.

Tänään treenit jäällä, treenipareina ensin Gwenda + Svante ja sitten Merlin + Alva.

Gwendan kanssa alkuun lyhyesti seuraamista, paikallaoloa ja luoksetuloa.

-Kolme linjaa motivoituna. Damit kasassa saaressa. Lähetyssuunta vaihtui. Hieman kaartelemista oli.

-Markkeeraus + linja. 3 damia samassa saaressa ja n 110 asteen kulmassa markkeeraus. Lähetin ensin linjaan, mutta markkeeraus painoi. Hyvin raskaasti ohjaten sain kuitenkin saareen. Sitten markkeerausdami ylös. Vielä toinen samanlainen setti, edelleen linja raskas, mutta eteni eteen-käskyä toistaen. Loppuun vielä linja ilman edeltävää markkeerausheittoa, joka oli aiitä huolimatta poukkoileva, mutta eteni kuitenkin.

Jatkossa vaan selkeämpiä linjoja joko tietä tms. pitkin tai tosi selkeille merkeille. Tänään palautukset ja luovutukset olivat yhtäkkiä ihan kohdallaan. Koira istui eteen ja piti vakaasti damia suussa tarjoten sitä ylöspäin minulle :) Pystyin rapsuttamaan rintaa ja dami pysyi. Perushallinta yms ok. Oli mm. vapaana paljon vierelä toisen noutaessa ilman ongelmaa. Ei piipannut.

Merlinillä oli treeneissä alussa hötkyileväinen ja lopussa oikein mainio. Alussa oli turhan paljon häiriötä, kun aika moni muukin oli päättänyt tulle suksineen ja koirineen jäälle. Lopussa mentiin rauhallisempaan sopukkaan ja homma toimi paremmin.

Alkuun 2 linjaa, joista ensimmäinen oli sokko (kyseessä kuitenkin tuttu muistipaikka). Tässä ihmistä ja koiraa tuli jatkuvalla syötöllä joka suunnasta. Todella suoraviivaisesti meni. Palautuksessa kaarsi tarkastamaan takanani vapaana kulkevat koirat, mutta voimakkaalla pillityksellä päätti kuitenkin tulla luokseni. Seuraavana motivoitu ohjaus saareen. Suoraviivaisesti koko tehtävä. Sitten vapaana seuruuta jossa iski taas se tuttu ilmiö, eli palautuksen jälkeen koira reagoi mihin hyvänsä. Pinkaisi ensin paikallaan istuvan Alvan suuntaan, mutta 2 metriä ennen kääntyi takaisin, sitten kiersi takanani kulkevat  2 ihmistä ja tuli luokse.

Siirryimme rauhaisampaan soppeen, jossa ensin motivoitu ohjaus. Plussaa oli, että Merlin istui odottaessa vieressäni vapaana Alvan tehdessä noutoja n 50-100 metrin päässä takanamme. Oli juuri sopiva tilanne, kun Merlinillä oli ajatukset kiinni siinä omassa damissaan, niin ei lähtenyt pinkomaan Alvan damien perään. Nouto oli oikein hyvä. Seuruutin vapaana koko matkan Alvan luokse, ei lähtenyt pinkomaan mihinkään, varsinkaan kohti Alvaa, mikä olisi ollut mahdollinen skenaario.

Loppuun vielä markkeeraus + ohjaus. Kulma alle 90 astetta. Haki ensin ohjausdamin. Oikein mallikasta hommaa. Alvan tehdessä vastaavaa pysyi lähes paikallaan hihnassa, kerran oli nykimässä ihan edestä juoksevan Alvan perään. Mutta ei vinkunut tai muuten elämöinyt. Muutenkin hyppimistä oli tänään todella vähän, ääntelyä ei laisinkaan. Vauhtia oli niin paljon, kun tästä mustasta kiitäjästä vaan irtosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti