sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Back to basics

Eilen omatoimiset nome-treenit jäällä. Huomaa, että on ollut lähinnä ryhmätreenejä viime aikoina. Molemmat koirat olivat turhankin täpinöissään ja Merlinin kanssa olemme näköjään ottaneet harppauksen taaksepäin tässä nomehommassa. Se on alkanut esimerkiksi vaihtelemaan. Palaamme siis taas hyvin simppeleihin harjoituksiin.... Merlinin kanssa oli eilen turhan sillisalaattiharjoitus.

Merlin: Alkuun meni aikaa ihan seuraamiseen ja kontaktin saamiseen. Koiran ajatukset olivat ihan levällään (niissä mahdollisesti jossain olevissa dameissa). Vein sokkoja ohjauksia varten 5 damia. Ensimmäinen linja meni kaislikon läpi, jossa meni moottorikelkkaura. Ensimmäinen lähetys lähti vinoon, mutta kutsuin koiran ja lähetin uudelleen onnistuneesti. Toinen lähetys kaislikon läpi. Meni epäröimättä.

Olin laittanut kolme damia samassa linjassa lähekkäin oleville poijuille. Ajatuksena lähettä ensin keskimmäiselle ja seuraavat niin, että lähetän keskimmäiselle ja siintä suuntakäskyillä dameille. Ensimmäinen hyvä. Kaksi jälkimmäistä ei menneet ihan suunnitelman mukaan, mutta lopulta suuntamerkeillä meni oikeaan paikkaan.

Kaksi damia pieneen saareen motivoidusti. Ensimmäisen vaihtoi. Ja toisen kanssa lähti metsästämään ja palautti hyvin pitkän kaaren kautta.

Sitten linjalle lähetyksiä damikujan läpi. Tuli onnistumisia, mutta homma vähän takkuili. Koira kun ei tiennyt varmasti, mille damille pitää mennä, niin ei uskaltanut välillä irrota ollenkaan. Tein samaa myös niin, että lähetin taaksepäin. Tämäkin käsky oli hiukan hakusessa ja koira jäi seisoskelemaan epävarmana. Tässä harjoituskessa tuli vaihteluakin 1-2 kertaa.

Tauon jälkeen tein vielä hyvin yksinkertaisia linjoja, jossa ei päässyt vaihtamaan tai tekemään muutakaan. Yksi sokko linja moottorikelkkauraa pitkin kaislikon läpi. Yksi sokko linja saareen ja yksi motivoitu linja kaislikon läpi. Tämä osio meni jo paremmin.

Gwendan kanssa myös harjoitus kahdessa osassa. Teimme seuraamista, malttia, damikujan läpi luoksetuloja ym. Muutama motivoitu linja. Yhdet linjat niin, että damit olivat 180 asteen kulmassa toisistaan. Gwendankin kanssa meni tosiaan alkuun tovi rauhoittuessa ja kontaktin saamisessa. Noutoja tuli yhteensä 4-5. Palautukset joko syliin tai eteen istuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti