keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Markkeeraus+ohjaus -harjoitus

Molemmille koirille paritreenit jäällä. Merlin treenasi Alva-tädin kanssa. Koira oli oikein rauhallisella päällä. Yhtään ääntä ei päässyt. Ei tehnyt yhtään syöksyä Alvaa kohti. Sitä Merlinille tyypillistä hyppimistä ajottain oli, mutta oli aika siedettävää. Oli rauhallisena (hihnassa) Alvan noutaessa ja hoiti oman hommansa pääosin juuri niinkuin piti.

Alkuun rauhoittumista ja pieniä tottelevaisuusharjoitteita. Paikallaoloa häiriötä lisäten ym. Varsinaisena teemana markkeeraus+ohjausharjoitus joka kerralla haastetta lisäten. Vein itse koiran ollessa paikallaan ensin ohjausdamin/damit. Sitten markkeerausheitto. Ohjausdami/damit noudettiin aina ensin, eli muistitreeni myös.

1. Ohjauksen ja markkeerauksen välissä 180 astetta.

2. Ohjauksen ja markkeerauksen välissä 90 astetta

3. 2 ohjausdamia, jotka molemmat 90 asteen kulmassa markkeerausdamista.

...kovin näyttää lyhyeltä tuo lista, mutta ehkei me tosiaan sen enempää sitten tehty.

Kaikki muu meni nappiin alusta loppuun, mutta kerran lähti dami suussa tarkastamaan jo aiemmin bonganneensa asian jäällä. Ei ollut mikään noudettava juttu kuitenkaan.

Gwenda treenasi Merlinin veljen, Svanten kanssa. Teimme samalla idealla harjoituksen. Alkuun taas niitä tottisjuttuja. Gwendan kanssa markkeerauksen ja ohjauksen välissä oli aina n. 90 astetta. Ohjaukset tulivat luodolle/pieneen kaislikkoon ja markkeeraus tasaiselle jäälle.

1. Ohjaus saarelle + markkeeraus. Hyvin meni.

2. Ohjaus kaislikkoon + markkeeraus. Tässä oli ensin hämminkiä, kun Svante kävi nappaamassa ohjausdamin ja välistä meni vielä hiihtäjä, joka välttämättä halusi morjestaa Gwendaa. Gwenda joko unohti koko ohjausdamin tai oli sitä mieltä, ettei siellä voi olla damia, kun joku juuri kävi siellä. Oli siis menossa koko ajan markkeerausdamille, mutta totteli kieltoa. Vein uuden ohjausdamin ja homma toimi.

3. Ohjaus eri puolelta saareen + markkeeraus. Hyvin meni.

4. Laitoin 2 ohjausdamia 90 asteen kulmiin. Nyt tarkoituksena nostaa ensin markkeeraus. Ei nähnyt ekaa markkeerausta ja oli menossa ohjausdameille. Uusi markkeeraus ja onnistuneesti kaikki vuorollaan ylös.

Luovutuksissa kehitystä tapahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti