maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hyvän mielen ohjaustreenit

Pitkästä aikaa treenit ihan yksikseen kotimaisemissa. Ja olikin oikein mukavat treenin molempien hurttien kanssa.

Merlinin kanssa oli tarkoitus korjata lauantain omatoimitreenien virheet ja saada vauhdikkaita sekä epäröimättömiä suorituksia.

- poijulla oli kolmen damin kasa. Ohjasin koiraa kahden damin välistä poijulle. Ensimmäinen ohjaus lähti ihan pari metriä sivulla olevien damien linjasta taaksepäin. Toinen lähetys taas vähän kauempaa. Kolmannessa menin vielä kauemmaksi, mutta koiran katseen harhaillessa epävarmana otin varman  päälle ja palasin edelliselle lähetyspaikalle saaden onnistuneen suorituksen. Palautuksessa vähän vilkuili noita dameja, mutta reitti oli suora.

- 4 motivoitua, pitkää linjaa (vein damit ensin ja sitten lähetykset peräkkäin). Tosi hyvin meni.

- Lopuksi tennispallolla luoksetuloja joko loppuun asti tai pysätys+vapautus. Jos pysäytin oikealla kädellä, heitin pallon oikealle ja vasemmalla vastaavasti vasemmalle. Näin tuli samalla tehtyä suuntia.

Oli oikein rauhallinen ja mukava koira, ohi menneet ulkoilijatkaan eivät häirinneet. Hankalinta oli lähinnä treenin jälkeen, kun oli taas turhankin tarkkana ympäristöstään, kaikenlaisiin hiihtäjiin pitäisi raegoida. Se tässä on kinkkistä, kun yhtenä hetkenä on rauhallinen ja "välinpitämätön", mutta sekunnissa nostaa kierrokset.

Olen Merlinin kanssa alkanut tekemään yksikseen treenatessa ja ihan lenkeilläkin ihan sitä, että istutaan jonkun aikaa perusasennossa hiljaa paikallaan. Tavoitteena olisi saada tämä kestämään sitä, että mitään ei tapahdu. Ja jos se sitten siirtyisi sinne yhteistreeneihin...

Gwendalla oli ensin suuntia (oike/vasen). Sitten lyhyt eteen lähetys, stop ja suunta. Meni kelvollisesti, vaikka vielä kannattaa mielestäni keskittyä niihin linjoihin, pysätykseen  ja suuntiin ihan erikseen. Kerran oli menossa vaihtamaan siihen toiseen damiin, mutta totteli heti kieltoa, eli jotain on mennyt jo kaaliin.

Eteenlähetys niin, että sivulla oli kaksi häiriödamia. Meni hyvin.

Lopuksi 4 damin kellotaulu, ensimmäistä kertaa, ja 10 metrin matkoilla. Meni ihan loistavasti, vielä muutama viikko sitten olisi saletisti käynyt vaihtamassa, mutta nyt palautti suoraan.

Palautukset olivat tänään joko eteen istuen käteen tai kyykyssä suoraan syliin/suuhun tarjoten. Eli edistystä näissäkin on tapahtunut. Vähän turhaan kaappaan sen damin näissä noutotreeneissä käteen "ettei vaan tippuisi". Mutta teemme me pitoharjoituksia edelleen sisällä...

Loppuun vielä yksi linja, jäi hetkeksi tuijottamaan jotain mörköä dami suussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti