keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Treeni-ideat vähissä

Nonni. Päivityksiä on ollut aika vähäsen. Agility on nyt talvikaudella vähenemään päin. Merlinillä on joka toinen keskiviikko ryhmätreenit ja vielä molemmilla koirilla muutamia kertoja perjantaitreenit. Omatoimivuoroa ei ole, mutta se sijaan vapaaharjoittelukortti olisi tulossa.

Nomehommat alkavat pikkuhiljaa mennä kilpailuksi päivänvalon kanssa. Viikonloppuna molemmilla oli parit markkeeraukset. Merlinillä kaislikkoon ja Gwendalla helpompaan maastoon. Alkuviikko on mennyt peruslenkeillä. Tänään kiiruhdimme töiden jälkeen nomeilemaan.

Merlinin kanssa treenit tuntuvat toistavan itseään. Lähinnä treenaan yksin ilman avustajaa, joten markkeeraukset ovat jääneet vähemmälle. Ohjaus- ja hakujuttuja siis sitten.. Merliniä ei näytä haittaavan, intoa kun riittää. Välillä miettii, että eteneekö tämä homma mihinkään. Ja pitäisi keksiä jotain vaihtelua näihin treeneihin. Jotain ihan uutta.. Ja sitä vesityöskentelyä!

Mutta tämän päivän saldoa: 3 damia sokon linjan päässä pellolla, matkaa n 60 metriä. Nyt en kävellyt lainkaan linjan läheisyydessä, jottei koira jäljestäisi dameille. Ensimmäinen tuli hyvin. Sitten laitoin sivusuuntiin (eli 90 asteen kulmaan) häiriöksi damit, ja edelleen lähetin suoraan. Lähempänä olevat damit vetivät puoleensa... Haki kielloista huolimatta yhden niistä. Mutta seuraavalla lähetyksellä eteni oikeaan paikkaan. Ja viimeinenkin tuli ihan hyvin. Paikallaolojuttuja ja sen sellasta myös.

Tauon jälkeen suuntia. Yhteenvetona voi todeta, että luoksetulo+pysäytys+suuntakäsky toimii. Mutta eteenlähetys+pysäytys tökkivät. Tähän pitää kehittää jokin juttu. Lyhyemmillä etäisyyksillä toimii, mutta jos koira on päättänyt mennä jonkin damin luo, niin pysäytyskäskyt menevät välillä kuuroille korville.

Lopuksi pellolle oli jäänyt yksi dami. Laitoin koiran hakuun. Meni ensin ihan pellon takarenunaan, kävi koko takarajan, ja sitten lähti menemään aika järjestelmällisesti hakualuetta reunasta reunaan.

Gwendan kanssa motivoitu, 50 metrin linja. Sitten sekalaista pari-kolme noutoa. Mm. damin heitto paikkaan x, koiran kutsumista ensin luokse ja sitten lähetystä linjalle.

Näin ihan OT:na olen havainnut, että Merlin osaa käskyn "tuo Gwenda". Ihan kätevää... Ensimmäisen kerran luulin, että se oli sattumaa, mutta pari kertaa on nyt toistanut tämän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti