torstai 11. lokakuuta 2012

Perustreenit

Eilen oli niin minitreenit Gwendalle, ettei niistä kehdannut edes päivitystä laittaa. Käytiin ensin juoksulenkillä Puman luona ja kotimatkalla pysähdyttiin paria noutoa varten. Malttia, linjaa ja pysäytystä. Pimeässä. Ja koska jätin Gwendan hihnan sitten jorpakkoon, piti se käydä etsimässä Merlinin kanssa iltamyöhään. Samalla tein sellaisen vaihtamattomuusharjoituksen, että Merilin edessä ja takana oli damit, lähetin takana olevalle ja sitten katsoin mitä käy koiran juostessa toisen damin ohi. No vaihtoihan se. Tajusi tehneensä kai jotain väärin mun reaktioni perusteella, kun seuraavalla kerralla ei vaihtanut. Toisella kerralla kyllä vahvistin luoksetuloa damin kohdalla.

Tänään treenit Merlinin kanssa. Ja sen treeniin menikin sitten se koko 45 min, joka meillä oli aikaa ennen yhteislenkkiä Venni-walesinspringerspanielin kanssa. Niinpä Gwendalla oli vapaapäivä.

Ohjelmassa niin tuttua ohjausta ja hakua. Yksi ohjaus 5 metrin levyisen ojan yli ja yksi 40 metrin linja polkua pitkin. Välissä seuruuta, paikallapysymistä, luoksetuloa. Siinä sivussa hakuruutua. 5/5 damia haki, 2 viimeistä (ja hankalinta) tuli aika pitkän haun jälkeen. Teki laajaa hakua (hakualueen ulkopuolellakin) ja kävi vedessäkin pyörimässä. Nämä hankalimmat damit taas olivat ryteikössä, kaukana omalta kulkureitiltäni.

Veteen ei ohjauksessa oikein meinannut lähteä, mutta toisella lähetyksellä sitten sain damille. Maalla oleva linja meni ongelmitta. Lopuksi tein ihan heittoja/markkeerauksia veteen tai ojan yli ajatuksena treenata niitä luovutuksia. Otin nyt vastaan ihan rannassa niin, että koira ehtii juuri nousta kuivalle maalle. Jos tiputti, niin kielsin kevyesti, heitin damin uudestaan veteen (tässä piilee toki vaara, että palkkaantuisi tästä). Seuraavaksi damin tullessa käteen ja tulikin ekstrapalkat ja kehut. Näytti toimivan tänään. Kyllä näissä pientä ja hidasta kehitystä tapahtuu.

Tämähän on aika tehoviikko nomeilun suhteen, jos suunitelmat pitävät. Huomenna olisi tiedossa treenit ennen agilityä ja sitten viikonloppuna jompana kumpana päivänä markkeerauksia, mahdollisesti riistalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti