torstai 18. lokakuuta 2012

Askel kerrallaan palautus kuntoon

Parin päivän treenit kirjaamatta, aloitetaan vaihteeksi Gwendasta. Toissapäivänä ja eilen pienet treenit. Pysäytyksiä, seuruuta ym. Luovutuksia/pitoa erikseen. Neiti on aika kova sylkäisemään damin maahan heti mun läheisyydessä, joten tämän kanssa saa tehdä töitä. Olen ottanut nyt naksuttelun apuvälineeksi, jota teen välillä erikseen. Ensimmäisenä päivänä päästiin siihen, että otti damin suuhun ja piti hetken. Nyt vaan pidennetään kestoa. Muutoin ollaan tehty vähän motivoitia linjaa/muistiharjoitusta. Malttiin saa tällä hetkellä keskittyä myös. Vähintään puoleen noudoista yritän liittää ajatuksen, että ensin pitää totella (seuruuta, luoksetuloa tms) ja sitten vasta pääsee noutamaan.

Merlinin kanssa treenattiin eilen ja voi kuinka taas tuli niin hyvälle tuulelle. Palautus ja luovutus vedestä menee pienin askelin parempaan suuntaan.

Ohjausta (2 lyhyttä linjaa veden yli,. toiden dami vedessä, toinen pari metriä maan puolella ja yksi 40-50 metrin linja polkua pitkin). Maalla oleva linja meni hyvin. Nyt lähti molempiin vesiohjauksiin epäröimättä (aika jättiloikalla..), eteni suoraan vastarannalle (n 5-7 metrin levyinen oja) ja damit saatiin talteen. Tein myös aivan loppuun ihan heittoja veteen, jotta tuon luovutuksen suhteen tulisi toistoja. Otin kaikki vastaan rannassa niin, että koira oli noussut kokonaan vedestä. Kaikki tuli käteen, toki se ote on aika löyhä. Askel kerrallaan pidensin matkaa. Mutta onnistumisia saatiin monta ja nyt on taas vahva tunne, että kyllä tämä vielä täysin kuntoon saadaan. Pitää ehtiä vielä sulan veden aikaan tehdä tarpeeksi, niin keväällä ei ole niin suurta työtä edessä. Ja nyt kun koiran saa epäröimättä tuonne veteen, niin tuota matkaa vaan pidemmäksi (mikä vaatii toisen treenipaikan).

Ohjausten välissä hakuruutua. Haki 5/5. Jonkin verran oli maastossa haastetta, eli osa oli metsässä, osa heinikossa, yksi ihan rantavedessä. Hyvää työtä teki. Ja voi sitä, kun palautukset tulivat aina niin vauhdilla ja riemulla, eteen istuttiin niin innokkaana damia tarjoten. Ja jokaisen palautuksen jälkeen se ilme "Jee, kivaa, kai tämä vielä jatkuu!?". Joskus kun on ollut niitäkin päiviä, että muutaman damin jälkeen mennään syömään heinää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti