perjantai 5. lokakuuta 2012

Perjantain perinteiset tuplatreenit

Perjantaisin on nyt tullut lähes tavaksi tehdä nomeilut ja agilityt peräkkäin molemmille koirille.

Merlinin kanssa tein nyt sokkona suuntia. Tein pienen eteenlähetyksen, pysäytyksen ja oikea/vasen/eteen. Sivusuunnat meni hyvin. Edessäpäin olevan damin havaitsi jo ennen pysäytystä, ja eihän tuo pysähtynyt. Teimme sitten pari pysäytysharjoitusta (eteenlähetys, pysäytys ja vapautus ja palkka damilla) Huomiseksi pitääkin kehittää jotain treeniä tuohon pysähtymiseen silloinkin, kun dami on jo näköpiirissä....

Vielä tein n. 80 metrin sokon linjan tietä pitkin (tutussa paikassa). Hienosti meni, tosin alkoi mutkittelemaan siinä 50-60 metrin kohdalla, jossa aiemmin on dameja ollut.

Hakuruutu. 6 damia. Hakualue oli kävelytien molemmin puolin. Ja juuri meitä ennen siitä keskeltä meni yksi koirakko. Annoin hakea 2 damia, kun mulle tuli kiirus saada damit ylös, ettei ohi mennyt koira ehdi takaisin lenkiltään kesken meidän haun.. Loput haettiin sitten yhdessä, mutta Merlin ehti löytää jokaisen ennen minua.

Gwendan kanssa n 60 metrin linja. Ja sehän varasti! Pysähtyi käskystä monta kertaa, mutta jatkoi matkaa aina damille luoksetulon sijaan. Ja toi hyvin ylpeänä damin... Ok, korjattiin sitten tätä asiaa parilla harjoituksella ja toistettiin sama linja. Nyt ilman varastamista...

Tein myös oikeaa ja vasenta. Molemmissa suunnissa oli damit. Suunnat meni oikein, mutta meni vaihtamaan ensimmäisellä kerralla. Eli huomenna sitten avustajan kanssa vaihtamattomuusharjoituksia ;).

Agilitystä ei sen enempää. Teimme rataa Merlinin kanssa lyhyissä pätkissä. Tuntui, että tossa radassa oli kaikki mahdolliset ohjauskuviot, mitä agilityssä on. Siinä oli sitten niin ohjaaja kuin koira solmussa. Mutta hyvää hiomista tuli.

Gwendalla oli tänään vauhtia ja intoa ihan kivasti. Teimme 2-4 esteen ratapätkiä. Ja odotellessa keppejä ja kontakteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti