keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tekemisen riemua!

Merlinin kanssa jatkui tänään "back to basics" -viikko sekä damijuttujen että agilityn saralla. Eli aika simppeleitä juttuja, jolloin vauhti ja motivaatio olivat huipussaan! Tämä formula-koira olisi mielestään jaksanut vielä kolmannetkin ja neljännetkin treenit...

Ensin molemmille nomeilua, kahdessa pätkässä. Merlinillä teemana ensimmäisessä osiossa vesiohjaus. Max 10 metrin oja, osa dameista rannassa, osa pari metriä maalla. Kaikki nyt muistina/motivoituna, koska olemme aika paljon tehneet sokkona. Tein niin, että heitin ensin damin paikkaan 1, kävelin koiran kanssa ojan reunaan paikkaan 2, jonne dami, sitten takaisin paikkaan 1, johon ohjaus, välissä dami paikkaan 3, ja käveltiin paikkaan 2, josta ohjaus. Tässä vaiheessa Merlin kävi vaihtamassa damin sinne 3. paikan damiin... Palautti kuitenkin juosten monta kymmentä metriä maata pitkin ihan käteen asti, mikä oli sinäänsä positiivista.

Sitten vielä yksi dami. Toisella puolella käveli koira, joka sekoitti Merlinin pasmat. Mentiin poispäin ja tultuamme takaisin ohjaus damille. Tämä toinen kaveri oli vaan välissä vienyt damin. Vesinoudoissa pari damia taisi tippua maahan, muut tulivat käteen.

Tauon jälkeen motivoitu hakuruutu. Yksi dami vedessä, osa korkeassa kaislikossa. 7/7 haki, kaikki supervauhdikaasti ja palautuksetkin oikein riemulla :) Vähän vaihtelin lähetyspaikkaa, mutta muutoin haki kaikki putkeen. Ja lisääkin olisi virtaa ollut.

Gwendan kanssa tavoitteena on nyt, että dameista pääsee noutamaan 25-50 %. Tänään molemmissa osioissa sai kaksi noutoa ja loput hain itse. Yksi noudoista vedestä. Kaikenlaista perustottelevaisuutta välissä. Pitoharjoitukset ovat jatkuneet kotona. Pentudami pysyy itse asiassa paljon paremmin suussa, joten sillä jatketaan enemmän.

Ja sitten Merlinin agility. Vuorossa oli ryhmätreenit Ojangossa ja olipa ihanaa päästä tekemään ihan normaalia ykkösluokan rataa. Agilityakatemian treeneissä, kun radat ovat niin teknisiä jolloin meillä tulee aina jokin hiottava asia 3-7 esteen välein. Radalla oli 19 estettä, näistäkin löytyi pari kinkkistä kohtaa, jota hiottiin, mutta muutoin oli vaan vauhdin riemua :). Merlinin estehakuisuus on kyllä lisääntynyt ja näitä helpompia ratoja on mukavaa ohjata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti