perjantai 28. syyskuuta 2012

Suoria linjoja

Tänään taas tutulla kaavalla ensin damijuttuja ja sitten perään ohjatut agit.

Merlinin kanssa toistin saman ohjausharjoituksen samassa paikassa, jossa edellisellä kerralla (4 viikkoa sitten) oli epävarmuutta. Viimeksi teki joka kerta ekan linjan hassusti vinoon, ja jäi epäröimään, mutta toisella meni suoraan.

3 damia toisistaan 90 asteen kulmassa. Matkaa 50 metriä, sokkona lähetys. Nyt meni oikein hienosti, eli jatkossa vaan pikkuhiljaa matkaa lisää. Sitten vielä oikeaa ja vasenta niin päin, että kutsuin koiran kohti, pysäytin ja sitten oikea/vasen. Matkaa nyt vain 15-20 metriä. Mutta toimi.

Lopuksi hakuruutu metsään, n 50-60 metriä suuntaansa, aika helppo maasto. Sai hakea 4/5. Ihan mukavasti työskenteli. Lopuksi tennispallolla härnäten vielä paikallaanoloharjoitusta. Tennispallosta nimittäin kuumenee kaikista eniten... No jos ei toisten koirien juoksentelua lasketa.

Gwendan kanssa 50 metrin linja motivoituna, malttijuttuja ja markkeeraus.

Agilityssä oli aika haastava rata ohjauksen kannalta, lähinnä ohjaajalle. Kun omat kuviot sai toimimaan, niin ei Merlinillä enää vaikeuksia ollut. Teimme n 6-7 esteen pätkissä ja pysähdyimme aina toistamaan hankalimpia kohtia. Mutta hyviä, lyhyitä pätkiäkin oli. Ja pysyi alussa paikallaan! Hyvä keskittyminen koiralla siis, mutta ohjaaja saisi skarpata..

Gwendan kanssa nyt puomit nostettiin 20 cm:n korkeudelle, aiemmin ovat olleet maassa.  Teimme max 7 esteen pätkää. Tänään putkeen meno oli epäilyttävää... Siihen siis treeniä, palataan vähän suorempaan versioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti