lauantai 20. lokakuuta 2012

Perjantaina vähän sinne päin

Eilen oli alkuun nomeilua. Pellolla, joka oli reunoiltaan ajettu matalaksi, hyvä siis linjoja varten.

Merlinin kanssa oli alkuun ohjausta. Merlin ei tehnyt ihan suunnitelmani mukaan, oli ehkä kuitenkin vähän huonosti suunniteltu treeni.

Lyhyt linja ojan yli. Meni kyllä, mutta sai vainun 40 metriä sivummalla olevasta damista (en ottanut tuulta huomioon) ja kävi sitten nappaamassa sen. Seuraavalla lähetyksellä oikea damiki tuli ylös.

Linja pellon reunaa. N 40-50 m. Hyvin meni. Ohjaus samaan paikkaan, pysäytys ja piti ohjata oikealle, koira pysähtymättä vasemmalle ja dami ylös. Seuraavaksi meni sinne oikealle ohan oikein. Sitten toista reunaa linjaa, jossa oli peräkkäin 3 damia, viimeisin n 100 metrin päässä. Eteni kyllä, mutta hyvin poukkoilevasti ja kaikki tuli ylös. Nämä oli kaikki siis sokkoja linjoja. Voisi hetkeksi palata ohjaksessa taas enemmän motivoituihin linjoihin.

Gwendan kanssa motivoitua linjaa, malttitreeniä. Lopulta täytimme hakuruudun, joka oli n 50 x 50 metrin kokoinen heinikko. Kiersimme sen ympäri heitellen dameja. Ja jokaisen damin jättäminen sinne kyllä raastoi taas pikkuisen sydäntä. Tämä muutoin niin rauhallinen kaveri syttyy kyllä todella näistä noutojutuista. Voisi vähän rauhoittaa noissa noutojen määrissä ja keskittyä hetken lähinnä malttiin ja tottelevaisuuteen.

Merlin lähetettiin sitten hakuruutuun. Vauhtia oli, mutta nenä oli unohtunut jonnekin. Kiersi meidän jälkiämme heinikon ympärillä, kävi jopa takana metsässäkin ja huiteli ihan väärissä paikoissa. Lähetin uudestaan siitä heinikon reunalta. Pari damia tuli sitten ylös, mikä sai riittää.

Gwendalla olikin edessä melko työ, kun tuolta heinikosta oli itsekin vaikeaa löytää damit. Mutta se tekikin tarkkaa ja sinnikästä työtä. Käskyllä haki 3 ja vapaasti yhdessä etsien löysi vielä kaksi.

Agilityssä Merlinin kanssa taas ihan pikku pätkissä rataa. Koko ajan tulee vain uusia ohjauskikkoja, joiden kanssa olen solmussa.. Mutta kivaa oli, ja jotain ehkä taas opittiin.

Gwendan kanssa myös jo ihan usemman esteen pätkää. Alkuun riittää virtaa ja vauhtia tulee lisää, mutta neiti kyllä alkaa jo kyselemään parin toiston jälkeen, että mitä me vielä tätä jankataan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti