perjantai 12. lokakuuta 2012

Perusperjantai

Voisi sitä varmaan muutoinkin perjantai-iltapäivän viettää, mutta me lähdimme puoli neljältä autolla treenaamaan kahden lajin treenit molemmille ja päälle vielä iltalenkki metsässä. Kotona kahdeksalta. Ja Merlin kehtaa vielä parin tunnin ajan olla sitä mieltä, että "voisiko joku puuhailla hänen kanssaan jotain, kun ei väsytä yhtään?!."

Päivän saldo: Nometreenit, Merlinillä kolmessa erässä, Gwendalla kahdessa erässä. Treenipaikka oli mulle uusi (kun ensisijainen paikka oli varattuna). Oikein inspiroiva paikka, johon voi jatkossa kehitellä kaikkea kivaa. Oli sellainen pelto/niitty, jossa reunoissa oli muutaman metrin lyhyeksi ajellut kaistaleet ja keskellä heinikko. Hyvä paikka ohjaustreeniä varten. Nyt sitten ilman etukäteissuunnitelmia Merlinille:

-Sokko linja, n. 50 metriä pellon yhdestä kulmasta toiseen. Sitten samaan paikkaan lähetys ja siitä ohjaus vasemmalle (jolloin koiraa ei enää nähnyt heinikon takaa). Koira palautti damin suoraan heinikon läpi.

-Toisesta kulmasta seuraavaan kulmaan (ehkä n 70 metriä) lähetys. Tämäkin meni mainiosti.

-Ja sitten vielä ohjaus ojan yli (40 metriä). Hiukan sai kannustella, että meni ojan toiselle puolelle, taisi vaatia toisen lähetyksen.

-Pari markkeerausta heinikkoon. Jostain olen käsittänyt, että noita markkeerausheittoja ei kannattaisi itse heitellä. Nyt kun olen vaan treenaillut yksin, niin heitinpä kuitenkin (koira istumaan, itse heittämään ja palasin lähettämään). Ja takkuista oli koiran meno, jäi pyörimään heinikon reunaan, kun dami oli syvemmällä. Huomaa, että markkeeraukset ovat jääneet vähemmälle. Toinenkaan heitto ei noussut :/

-Tein heinikkoon motivoidun hakuruudun takkuisten markkeerausten jälkeen, jotta se nenä tulisi mukaan. Sai hakea 5/6.

-Tauon jälkeen lähetys muistidamille, joka oli ojan toisella puolella. Matka n 80 metriä. En tajua mikä siinä on, että välillä ekalla lähetyksellä koira vetelee ihan päin honkia ja toisella tekee aivan suoran linjan. Niin kävi nyt tässä.

-Motivoitu linja toisen ojan yli. Ja sitten vielä pari kertaa vaihtamattomuustreeniä (sama kuin edellisellä kerralla). Nyt ei ajatustakaan vaihdosta.

Gwendan kanssa vähän motivoituja linjoja, max 50 metriä. Ojan yli markkeerausta, heinikkoon markkeerausta ja pieni hakuruutu, josta sai hakea 2/4.

Agilityä perään. Merlinille rata pätkäistiin taas hyvin pieniin osiin ja treenailtiin haastavimpia kohtia. Gwendan kanssa oli yksi 6 esteen rata, jossa edettiin systemaattisesti niin, että saataisiin vauhtia joka väliin. Sitten kontakteja ja keppejä. Agility on tällä hetkellä vähän sellanen "kivaa vaihtelua" harrastus ilman ajankohtaisia tavoitteita. Katsotaan, jos taas suurempi into löytyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti